G4Media.ro

Africa de Sud se simte „pedepsită” pentru că a detectat noua variantă…

Africa de Sud se simte „pedepsită” pentru că a detectat noua variantă Omicron: „Excelenţa ştiinţifică trebuie salutată, nu pedepsită. Unii lideri caută ţapi ispăşitori pentru a rezolva o problemă mondială”

Africa de Sud şi-a exprimat sâmbătă regretul pentru închiderea a numeroase frontiere pentru cetăţenii şi turiştii săi, afirmând că detectarea noii variante a coronavirusului, Omicron, datorată excelenţei echipelor ştiinţifice ale ţării, nu ar trebui să ducă la o astfel de „pedeapsă”, informează France Presse, citată de Agerpres.

„Această recentă serie de interdicţii de călătorie înseamnă a pedepsi Africa de Sud pentru capacitatea avansată de secvenţiere genomică şi de detectare mai rapidă a noilor variante. Excelenţa ştiinţifică trebuie salutată, nu pedepsită”, transmite guvernul într-un comunicat, la două zile după anunţul privind această descoperire.

„De asemenea, observăm că au fost descoperite noi variante şi în alte ţări. Niciunul dintre aceste cazuri nu are vreo legătură directă cu Africa Australă. Trebuie remarcat că reacţia faţă de aceste ţări este radical diferită comparativ cu cea în cazurile din Africa Australă”, şi-a exprimat regretul Ministerul Afacerilor Externe în comunicatul citat.

Africa de Sud subliniază de asemenea că Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu recomandă pentru moment astfel de măsuri, acordând prioritate unei „abordări ştiinţifice şi bazate pe riscuri”, şi că guvernul „se aliniază”, evident, acestei poziţii.

Ministrul sud-african al Sănătăţii, Joe Phaahla, a denunţat încă de vineri seară reacţia imediată a numeroase ţări de a-şi închide frontierele pentru sud-africani, fără a exista deocamdată mai multe informaţii despre gradul de periculozitate al acestei noi variante, botezată Omicron de OMS.

„Unii lideri caută ţapi ispăşitori pentru a rezolva o problemă care este mondială”, a spus oficialul, precizând că este vorba de o reacţie de panică.

Sursa foto: Unsplash / Den Harrson

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. First shoot then ask.

 2. Da, e o reactie de panica. Dar daca nu ar lua decizia asta ar fi alte reactii si mai puternice.
  Si au dreptate sud africanii, zborurile din toata Africa ar trebui temporar oprite nu doar de la ei.
  Habar nu avem cat de raspandita este varianta asta in restul Africii unde sunt vai de steaua lor, nimeni nu face secventieri genetice.

  • Nu e nici o panică, e doar obișnuita punere în scenă a politicienilor mimând preocuparea și activitatea.

 3. Africa de Sud, un stat esuat, a descoperit tulpina pe 11 noiembrie si a anunțat abia pe 24. Au musamalizat ca si chinezii. Noua tulpina e acum in toata lumea. Măsurile sunt tardive. Doar testarea la granita pentru oricine intră în tara mai poate atenua impactul

 4. Este foarte interesant cum lucrează globalismul, acum câteva zile era un studiu de referinta cu tari din Africa, care au rata de vaccinare foarte redusa, dar și infectați puține, acum dintr, o data după tulpina delta venita dn India, care avea cam aceiași situație acum 7n an, avem tulpina africana, care probabil va vi găselniță pt nr mare de infectati din Europa, care este și cel mai vaccinat continent

  • Asa e mah conspirationistule,nu s-a mai auzit in istoria omenirii ca un virus sa sufere mutatii la milioane de retransmiteri. Acum 1 an spuneati ca nu exista…Astea 15.000 de decese din toamna asta sunt de la guturai,ca in fiecare an,de zeci de ani se intampla asta.

 5. existenta si bunastarea negroizilor de ordinul miliardelor ca populatie este cel mai mare pacat al omului alb, un continent de sobolani ce produce doar boli precum SIDA, pesta porcina africana, ebola, zika, malarie, noi variante de covid etc

  un pacat care va fi corectat de omul chinez, care nu cumpara vrajeli cu belemei, elegebeteiqwzx si „drepturile omului” ale refugiatilor care pot sa te invadeze ca e dreptul lor sa te invadeze si sa traiasca in tara ta pe banii tai si sa faca ce vor ei