G4Media.ro

Afganistan: Oficialii talibani trebuie să-și concedieze fiii care au primit slujbe guvernamentale

Sursa foto: Captură video

Afganistan: Oficialii talibani trebuie să-și concedieze fiii care au primit slujbe guvernamentale

Liderul talibanilor le-a ordonat oficialilor afgani să își concedieze rudele pe care le-au angajat în funcții guvernamentale, relatează BBC.

Decretul lui Hibatullah Akhundzada prevede că oficialii ar trebui să înlocuiască fiii numiți sau alți membri ai familiei și să se abțină de la angajarea rudelor în viitor.

Talibanii au concediat o parte din personalul de rang înalt atunci când au preluat puterea în 2021, în timp ce alții au fugit.

Au existat acuzații că personalul lipsit de experiență a fost angajat pe baza legăturilor personale.

Presa islamică afgană, cu sediul în Peshawar, Pakistan, a relatat că decretul a fost emis în urma unor acuzații potrivit cărora mai mulți oficiali talibani de rang înalt și-au numit fiii în funcții în cadrul guvernului.

O fotografie a decretului a fost postată sâmbătă pe pagina de Twitter a Biroului pentru afaceri administrative.

Afganistanul se confruntă cu o criză economică și umanitară tot mai gravă de când talibanii au pătruns în Kabul și au recâștigat controlul asupra țării.

Se estimează că Afganistanul dispune de resurse naturale – inclusiv gaze naturale, cupru și pământuri rare – în valoare de peste 1 miliard de dolari (831,5 miliarde de lire sterline), dar aceste rezerve rămân neexploatate din cauza deceniilor de tulburări din țară.

Modul în care guvernul taliban tratează femeile a indignat comunitatea internațională și a sporit izolarea țării, în timp ce economia sa se prăbușește.

Educația femeilor și a fetelor a fost deosebit de controversată. În prezent, în cea mai mare parte a Afganistanului, fetele și femeile nu au acces la școlile secundare și la universități, relatează BBC.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Și p’ăsta nou, cum îl mai cheamă, O Sarma Benny Ben?

  2. La noi încă e liber la angajări…cam pe când un astfel de ordin și pe la noi?