G4Media.ro

Afganistan: Ministerul Femeilor, înlocuit cu Ministerul Promovării Virturţii şi Prevenţiei Viciului

Afganistan: Ministerul Femeilor, înlocuit cu Ministerul Promovării Virturţii şi Prevenţiei Viciului

Talibanii par să fi închis vineri Ministerul Afacerilor Femeilor şi să-l fi înlocuit cu Ministerul Promovării Virturţii şi Prevenţiei Viciului – temut din cauza fundamentalismului său în timpul primului regim taliban, în urmă cu 20 de ani, relatează AFP, citată de News.ro. Mai mulți muncitori au fost văzuţi instalând un panou cu însemnele Ministerului Promovării Virturţii şi Prevenţiei Viciului la fostul sediu al Ministerului Afacerilor Femeilor, la Kabul.

O serie de mesaje postate pe reţele de socializare în ultimele 24 de ore arată angajate ale fostului minister manifestând în faţa sediului, din cauză că, afirmau ele, şi-au pierdut locul de muncă. ”Nimeni nu le ascultă pe femeile noastre”, îşi exprimă nemulţumirea o navigatoare pe Internet, iar alta se întreabă ”la ce ne mai putem aştepta de la aceste animale?”.

Niciun oficial taliban nu a răspuns AFP vineri pentru a comenta cu privire la aceste informaţii.

În pofida faptului că au insistat asupra faptului că vor guverna mai moderat decât în perioada 1996-2001, talibanii nu au autorizat majoritatea femeilor afgane să-şi reia munca. Ei au introdus reglementări cu privire la ceea ce pot purta femeile la universitate.

Nicio femeie nu face parte dintre miniştrii noului Guvern taliban, anunţat în urmă cu două săptămâni.

În pofida faptului că sunt în continuare marginalizate, femeile din Afganistan au avut drepturi fundamentale în ultimii 20 de ani, mai ales în zonele urbane, devenind parlamentare, judecătoare, piloţi sau poliţiste. Sute de mii de femei afgane au intrat pe piaţa muncii, adesea din nevoie, deoarece multe dintre ele au devenit văduve sau susţin soţi invalizi, după decenii de război.

Însă, după ce s-au întors la putere, la 15 august, talibanii nu au dat dovadăde nicio voinţă de a le garanta drepturile.

Islamiştii afirmă că femeile au primit ordinul de a rămâne acasă pentru propria securitate, dar că vor fi autorizate să muncească, după ce va fi implementată o segregare adecvată.

În primul regim al talibanilor, femeile erau larg excluse din viaţa politică. Ele nu puteau să iasă din casă decât însoţite de către un bărbat.

Agenţi de la Ministerul Promovării Virturţii şi Prevenţiei Viciului s-au făcut cunoscuţi prin faptul că biciuiau femei care mergeau singure în public.

Ei erau însărcinaţi, de asemenea, să aplice în mod strict interpretări stricte ale islamului, precum obligaţia de a asista la rugăciuni şi interdicţia impusă bărbaţilor de a se bărbieri. (sursa foto: Captură video Salaamedia )

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Bazat și rosupastilat.

  2. Decapitare de copii de 9-10 ani?! Unde ai văzut tu mă așa ceva , manipulatorulue????

  3. as pune-o ministra pe Naomi