G4Media.ro

Aeroportul Otopeni anunţă că exproprierile pentru noul terminal au intrat în linie…

Aeroportul Otopeni anunţă că exproprierile pentru noul terminal au intrat în linie dreaptă, despăgubiri totale de 236 de milioane de lei

Aeroportul Otopeni a anunţat joi că exproprierile pentru noul terminal, cel de-al doilea al aeroportului, au intrat în linie dreaptă, fiind în curs de finalizare ultimele formalităţi anterioare plăţii despăgubirilor către expropriaţi, anunță News.ro.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează aeroportul, a precizat, la solicitarea News.ro, că totalul despăgubirilor este de 236 milioane de lei, din care 102 milioane lei pentru proprietăţi din Otopeni şi 133 milioane lei pentru Tunari, bani care ar urma să ajungă la 969 proprietari cărora li s-au verificat dosarele.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Bucureşti va avea un nou terminal de pasageri, parte dintr-un proiect de dezvoltare ce va cuprinde şi o platformă, sistem de căi de rulare, drumuri de acces, parcări şi clădiri, investiţie totală estimată la peste 1 miliard de euro.

Publicitate electorală

Noul proiect va fi practic cel de-al doilea terminal al aeroportului şi se va afla la o distanţă de câteva sute de metri de actualul terminal. Durata de realizare a investiţiei ar fi de cinci ani. (Foto: Aeroportul Otopeni / companie)

Citește tot articolul pe News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

 1. Ne dezvoltam si noi! Ce era acum 15 ani in Occident, o sa fie in Romania. Tind sa cred ca multi se vor intoarce in tara ca sa munceasca aici.

 2. Expropriere – ce cuvânt urat!
  Ca și naționalizarea, exproprierea e un act de forță. Unii ar zice ca e vorba de „interesul public”. Dar ce te faci când după câțiva ani bunul public pentru care ai fost expropriat este privatizat?
  Și tot la „interes public” de ce nu sunt expropriate drepturile de proprietate intelectuala la unele medicamente gen vaccinul covid?

 3. In loc sa facă un aeroport modern in partea opusa Otopeni-ului cu ieșire la A3 , înghesuie tit pe DN1 unde nu mai ai loc sa tragi un p…t fără sa te audă cineva.Dar de , interesele contează .

  • A mai propus unu’, acum ceva ani, un aeroport modern, unde a dus mutu’ iapa.
   Daca tot ne-am scremut sa facem cale ferata, acum putem s-o lasam balta, sa facem aeroport în alta parte. Ca asa au vazut unii prosti când s-au dus în afara, aeroporturi cu iesire doar la autostrada, ca sa prospere din nou mafia taxiurilor.