G4Media.ro

Aeroportul Heathrow din Londra, cel mai bine conectat centru aeroportuar din lume…

Sursa foto: © Patrick Rowney | Dreamstime.com

Aeroportul Heathrow din Londra, cel mai bine conectat centru aeroportuar din lume în acest an / Topul aeroporturilor din Europa la capitolul conectivitate – OAG Megahubs Index 2023

Aeroportul Heathrow din Londra (LHR) este cel mai conectat aeroport din lume în acest an, ocupând primul loc în indicele megahub-urilor, realizat de platforma de date OAG.

De asememea, LHR este al patrulea aeroport din lume în ceea ce privește capacitatea totală programată în acest an, până în august 2023. British Airways rămâne compania aeriană dominantă pe aeroportul Heathrow, operând 50% din totalul zborurilor.

Heathrow Airport s-a clasat pe primul loc și în 2019, iar în timp ce numărul de conexiuni potențiale în perioada selectată este încă rămâne ușor sub nivelurile din 2019, LHR se situează pe primul loc în acest an în ceea ce privește raportul dintre conexiunile respective și destinațiile deservite.

  • OAG Megahubs Index 2023 clasează aeroporturile cel mai bine conectate la nivel global, dar și la nivel național, în SUA.
  • Potrivit companiei, cu ajutorul unui indice de conectivitate, Megahubs 2023 măsoară eficiența celor mai importante aeroporturi internaționale din lume ca puncte de legătură (hub-uri) – la nivel global și regional – precum și ca porți de intrare pe piețele interne și oferă o platformă de comparație.
  • Clasamentul este generat prin compararea numărului de conexiuni programate către și de la zboruri internaționale cu numărul de destinații deservite de la aeroport.
  • Megahubs este creat cu ajutorul platformei de date de zbor a OAG, care conține cele mai cuprinzătoare orare ale companiilor aeriene și baza de date globală de conexiuni de zbor din lume, pentru a construi în mod dinamic conexiuni și a crea clasamente unice, mai arată platforma de date.
  • Megahubs 2023 oferă informații esențiale cu privire la modul în care conectivitatea zborurilor a revenit în întreaga lume după pandemia de COVID-19.

Principalele centre aeroportuare europene – Amsterdam (AMS – locul 2), Frankfurt (FRA – locul 3) și Paris (CDG – locul 5) – se alătură aeroportului Heathrow (LHR) în Top 10 Megahuburi globale.

Istanbul (IST – locul 4 în Europa) intră, de asemenea, în Top 10 global, pe locul 7, care este considerabil mai ridicat decât poziția 17, pe care o ocupa în clasamentul din 2019. Acest lucru vine în urma unei perioade de extindere a flotei de la transportatorul dominant din Istanbul – Turkish Airlines – care a adăugat atât destinații în Asia Centrală, cât și în SUA, precum și creșterea frecvenței către unele puncte.

Lista celor mai bine conectate aeroporturi din Europa:

Sursa foto: Captură OAG Megahubs Index 2023

Metodologie

OAG a analizat datele de zbor pentru cele mai mari 100 de aeroporturi din lume (pe baza numărului total de locuri programate în august 2023) și pe cele mai mari 100 de aeroporturi internaționale în cea mai aglomerată zi – vineri, 11 august 2023 – pentru aviația globală în ultimul an (septembrie 2022 – august 2023) și a calculat numărul total al tuturor conexiunilor posibile între zborurile de intrare și zboruri de plecare într-o fereastră de șase ore (în care fie zborurile de zborurile de sosire, de plecare sau ambele zboruri sunt internaționale).

Indicele de conectivitate a utilizat indexul încorporat de afaceri în cadrul OAG Connections Analyser, la care s-au adăugat următoarele criterii personalizabile au fost alese pentru toate zborurile operaționale:

  • Conexiuni internaționale unice numai către/de la aeroporturi alese
  • Circulație maximă de 150
  • Timpul minim de conexiune (MCT) variază în funcție de fiecare persoană în parte aeroport. OAG deține informațiile privind MCT pentru fiecare aeroport comercial în funcțiune
  • Fereastra de conectare maximă de șase ore.

Raportul integral poate fi consultat aici.

Sursa foto: Photo 47017293 © Patrick Rowney | Dreamstime.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează