G4Media.ro

Aeroportul Brașov va avea un program de 16 ore / O singură…

Sursa foto: Facebook / Aeroportul Internațional Brașov

Aeroportul Brașov va avea un program de 16 ore / O singură companie aeriană mai operează aici / Președintele CJ: ”Mărim programul, stăm în aeroport fără să facem nimic”

Administrația Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav se pregătește pentru trecerea la un program de 16 ore, între orele 07.00-23.00, începând cu 15 ianuarie, conform promisiunilor, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Brașov.

Care sunt rezervele cu privire la acest pas, având în vedere că la ora actuală doar o singură companie aeriană operează la Brașov, explică președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică.

„Din data de 15 ianuarie, programul va fi prelungit. Există documente în acest sens, există oameni pregătiți și oameni care așteaptă să lucreze. Acuma, sigur, întrebarea este economică. Noi stăm la masă și discutăm, în condițiile în care nu ai trafic aerian, în condițiile în care este iarnă, în condițiile în care probabil de abia din aprilie vor începe și alți operatori să opereze pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Ce facem? Mărim programul, stăm în aeroport fără să facem nimic sau luăm decizii responsabile, bazate pe cheltuirea eficientă a banului public?”, pune președintele CJ Brașov.

Șerban Todorică susține că ar mai fi companii aeriene interesate să opereze zboruri de la Brașov în perioada imediat următoare.

„Sunt cel puțin două companii aeriene interesate, cu care suntem în discuții, suntem în negocieri și da, suntem convinși că în 2024 vom avea 300.000 de pasageri pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav”, a spus el.

Reamintim că după plecarea companiei Dan Air la Bacău, în luna noiembrie, doar Wizz Air mai are programate curse aeriene cu plecare din Brașov, spre Londra și Dortmund și retur, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri și duminică.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Adevarul gol-golut este ca Brasovul nu are nevoie de un aeroport. Nu e un oras atat de mare incat sa necesite construirea unui aeroport. Cu trenul in doua ore esti la Bucuresti, de unde poti lua ce avion vrei. E o absurditate sa faci un aeroport in Brasov.

  2. Da, dar nu sunt ei mândri că au aeroport?!

  3. Drama continua. 120 de milioane, bani 100% publici, investiție care nu se va recupera niciodată. Pentru simplul motiv ca Brașovul nu poate oferi pasageri suficienți pentru a fi considerat de către companiile aeriene. Cu Otopeni la 2 ore, Sibiu la 2 ore, nu are cum sa meargă. Poate niște curse charter, vara. Daca luam in serios si proiectul conexiunii CF cu gara Brasov, alți 140 de milioane, totul devine chiar comic. Din păcate, pe banii noștri.

  4. București nu mai poate susține și mai mult trafic. Un aeroport la Brașov este necesar pt că lumea din zona poate să evite nenorocirea aia de aeroport din București. Și ce zic unii în comentarii că iei trenul 2 ore. Ultima oară erau 3 ore pe ruta buc Bv + 40 min București aeroport + 2 ore in aeroport… 1 zi pierduta…