G4Media.ro

ADVERTORIAL Caracatița Firea-Pandele, episodul 2: noile dezvăluiri făcute de Nicușor Dan

ADVERTORIAL Caracatița Firea-Pandele, episodul 2: noile dezvăluiri făcute de Nicușor Dan

Candidatul dreptei la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a prezentat vineri, într-o conferință de presă la sediul său de campanie, al doilea episod al dezvăluirilor cu privire la corupția și nepotismul din aparatul municipalității bucureștene.

După cele 33 de nume pe care le-a prezentat publicului miercuri, Nicușor Dan a continuat cu o listă de 15 nume noi, ce aparțin unor persoane care se află în funcții de conducere nu datorită competenței lor, ci datorită legăturilor de rudenie sau de prietenie cu primarii PSD, Gabriela Firea și Florentin Pandele.

Nepotismul și incompetența – mână în mână la Primăria Capitalei

„Multe dintre aceste nume ne-au fost furnizate de oameni din primărie, pentru că în primărie sunt foarte mulți oameni serioși, care sunt deranjați de faptul că în Primăria Capitalei se accede pe bază de relații, pe bază de rudenie și nu pe bază de profesionalism”, a spus Nicușor Dan.

El a acuzat faptul că promovarea pe criterii de rudenie și loialitate în primăria condusă de Gabriela Firea are un impact puternic negativ asupra capacității administrației locale de a răspunde nevoilor și așteptărilor bucureștenilor. „Nu este de mirare că oamenii aceștia nu au fost în stare să atragă fonduri europene, nu este de mirare că nu au fost în stare să ne asigure apa caldă”, a declarat candidatul susținut de PNL și USR PLUS pentru Primăria Generală.

Provocare pentru un director general din primărie – test de dictare în prezența lui Firea

Nicușor Dan a arătat că primarul PSD, Gabriela Firea, a promovat și menține în funcții importante persoane cu probleme penale. El s-a referit, printre alții, la consilierul pentru infrastructură al Primarului General, Marius Coajă, totodată director adjunct într-o companie municipală, care a fost condamnat cu suspendare pentru furt, la directoarea Direcției de relații publice din primărie, la Mirela Ercuță, (cu nume schimbat după căsătorie), care a fost condamnată pentru evaziune fiscală și la arhitectul-șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu, despre care DNA a constatat că a dat o autorizație ilegală pentru construirea unui imobil, în urmă căreia a fost generat un folos necuvenit de 600.000 de euro.

Pe noua lista furnizată de Nicușor Dan figurează și Ștefan Văsâi, fostul șef al Poliției Locale a Capitalei, actualmente director general în aparatul primăriei, despre care candidatul dreptei la primărie sugerează că e analfabet funcțional, în ciuda funcțiilor importante pe care le-a ocupat și le ocupă.

„Provocarea pentru primarul PSD este să iasă cu acest domn, director general, și, în fața publicului, acest director general să facă un test de dictare, pentru că toată lumea care l-a cunoscut spune că nu stăpânește limba română”, a precizat Nicușor Dan. El a arătat că nepotismul promovat de Firea are consecințe în serie, directorul general Ștefan Văsâi creându-și propriul cerc în primărie, după ce și-a angajat acolo soția, fiica, ginerele și o nepoată.

„E păcat ca Bucureștiul să fie bătaia de joc a unor clanuri”

Candidatul dreptei a spus de asemenea că fac parte din caracatița Firea-Pandele de la Primăria Capitalei și Tania Haritonovici, o veche prietenă din Bacău a Gabrielei Firea, care a fost pusă director general al Energetica Servicii S.A. (una dintre cele două companii urmașe ale falimentarei RADET) și Adrian Corbu, directorul general al Companiei Municipale Consolidări S.A., care e vecin cu Florentin Pandele și a fost adus în funcția ocupată în București direct din Voluntari.

În finalul conferințe de presă, Nicușor Dan a făcut un apel către bucureșteni să vină la vot la alegerile locale din 27 septembrie, pentru a schimba modul în care e condusă primăria. „Dacă vrem ca administrarea vieților noastre să nu se facă pe bază de cumetrii, nepotisme, favoritisme, invit bucureștenii să iasă la vot, pentru că orașul acesta are un potențial uriaș”, a încheiat Nicușor Dan.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter