G4Media.ro

Adriana Radu, președinta Asociației Sexul vs Barza, a fost numită membru în…

sursa foto: Facebook\ Adriana Radu

Adriana Radu, președinta Asociației Sexul vs Barza, a fost numită membru în plenul Consiliului Economic și Social

Adriana Radu, preşedintele Asociaţiei ”Sexul versus Barza”, a fost numită în calitate de membru al Consiliului Economic şi Social, reprezentant al societăţii civile, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, transmite Agerpres.

Vicepremierul Dan Barna a anunţat luni că i-a cerut premierului Cîţu să revină asupra deciziei de respingere a numirii acesteia în CES.

”Am avut astăzi o întâlnire cu premierul Florin Cîţu pe diverse subiecte curente, printre care i-am propus şi să revenim asupra deciziei de a respinge numirea Adrianei Radu în Consiliul Economic şi Social. Am argumentat că doamna Adriana Radu este de fapt reprezentanta reală a societăţii civile în CES, conform opţiunii exprimate de majoritatea asociaţiilor care i-au acordat încrederea. Am decis să reparăm o decizie care a provocat justificate proteste. În acest moment decizia este în Monitorul Oficial. Reprezentanta Asociaţiei ‘Sexul şi Barza’ îşi poate ocupa locul care i se cuvine. Prin dialog şi argumente raţionale se pot face mult mai multe lucruri bune. Alianţa USR PLUS îşi are rădăcinile în societatea civilă şi nu va uita niciodată acest lucru”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Pe 19 decembrie 2020, membrii desemnaţi să reprezinte societatea civilă în Consiliul Economic şi Social (CES) şi cele 13 organizaţii susţinătoare au condamnat decizia premierului interimar de la acea dată, Nicolae Ciucă, de eliminare din lista de persoane desemnate în plenul CES a Adrianei Radu şi îi solicitau acestuia revenirea asupra hotărârii.

Coaliţia pentru Egalitate de Gen susţinea că Adriana Radu este singura candidată câştigătoare care nu a fost desemnată în plenul CES, ceea ce indică respingerea de către Guvern a prezenţei unei voci de sprijinire a drepturilor femeilor şi egalităţii de gen, în contextul în care România înregistrează printre cele mai mari rate de graviditate în rândul minorelor, de violenţă domestică împotriva femeilor, o atitudine laxă a sistemului de justiţie faţă de abuzurile fizice, psihice şi sexuale împotriva acestora şi multiple alte atacuri împotriva drepturilor femeilor şi a minorităţilor sexuale.

Potrivit aceleiaşi decizii publicate luni în Monitorul Oficial, a fost revocat din plenul CES Horia Nicolescu Mihai, din partea Asociaţiei pentru Securitate la Incendii.

sursa foto: Facebook\ Adriana Radu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

15 comentarii

 1. O decizie justa

 2. A venit „barza”! De data asta… din Germania!

  PS. Pana la urma este tot o batalie pentru „ciolan”. Sa speram ca vor fi si „efecte” vizibile.

 3. Ai dreptate,era necesar ca in guvernul Romaniei sa se gasesca si specialisti in sex. Si plus de asta domnisoara zice ca se saturase sa lucreze ca femeie de serviciu la un teatru obscur din Germania.Mai bine sa vina acasa sa traiasca din banii lui tov. Barna.
  „Până la un moment dat, când se mai stabilizase SEXUL vs BARZA și cumva nu mai era compatibilă pentru mine imaginea asta de „sunt populară pe YouTube-ul românesc, dar în același timp lucrez seara ca amplasatoare la un teatru”. Distanța era prea mare, nu m-am mai simțit OK cu ea”
  Fain!

  • Care-i treaba Iancule Zapciule?
   Iar ti-ai incurcat identitatile imaginare?
   Ai luat pastila de Aderall azi?

  • @avram iancu – cat de jegos poti sa fii postacule! Ia de aici cu lamaie ca sa nu ti se aplece:

   „Adriana Radu, MPH, BA, Forbes 30 under 30 2020, TEDx Speaker 2016. Are două licențe de limbă și literatură la Université Lumière Lyon 2 și a absolvit un master în Sănătate Publică la Facultatea de Medicină din Berlin, cu sprijinul unei burse din partea Serviciului German de Schimb Academic. în 2015 a fost bursieră a Bundestagului, familiarizându-se cu lobby-ul la acest nivel; din 2016-2020 a primit training și finanțări de advocacy de la organizația Women Deliver; tot de atunci face parte din pool-ul de experți în promovarea sănătății al Medici fără Frontiere. În 2017, Adriana a fost lector invitat la Școala de Sănătate Publică Cluj, Universitatea Babeş-Bolyai, unde a ținut un curs de Promovare a sănătății, și de-a lungul timpului a scris pentru diferite publicații străine.
   Adriana este regizoare și public speaker, realizând 120 de videoclipuri educative pe canalul de Youtube SEXUL vs BARZA.
   Adriana vorbește fluent germană, franceză, engleză și are un bun nivel de spaniolă.”

  • Cand nu stii diferenta intre femeie de servici si plasatoare…

 4. România este salvată!!!!! Yuuuhuuuu!!!🎉🎉🎉🎉🎉🎉 Voi desface şampania chiar acum!!!! 🍾🍾🍾🍾🍾 Ce bine!!! În sfârşit!!! Cea mai fericită zi din viaţa noastră!! 🎊🎊🎊🎊🎊Un câştig pentru Europa!!!! Un câştig pentru umanitate!!!🎇🎇🎇🎇🎇

 5. Cîțu s-a pus capră în fața corectitudinii politice

 6. De ce articolul mentionează ” președintele” și nu „presedinta” asociației Sexul vs Barza? Nu există in limba română forma feminină a substantivului președinte?

 7. În sfârșit. Se pare că trebuie să fim mereu cu ochii pe politicieni să respecte procedurile pe care chiar ei le-au definit.

 8. Si ce o sa faca doamna in respectiva funcție? O sa ne învețe cu sexul sau cu barza?

  • Ce să mai înveți Ioane, după cum scrii ai lacune prea mari, greu de recuperat in cazul tău.

  • O să ne învețe că barza a dispărut datorită gripei aviare și că bărzoiul a devenit barză, că oul e neutru după ce iese puiul are dreptul să aleagă ce o să fie feminin sau masculin

  • Scârbos mai e și Bârnă asta….