G4Media.ro

Administraţia Deltei cere acordul Ministerului Mediului pentru extracţia şacalilor din rezervaţie /…

Sursa foto: Pexels / Anand Dandekar

Administraţia Deltei cere acordul Ministerului Mediului pentru extracţia şacalilor din rezervaţie / Anul trecut, din 300 de șacali programați pentru prindere, doar 157 au reușit să fie capturați

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a transmis Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) o solicitare pentru acordul necesar demarării procedurii de extracţie a cel puţin 300 de şacali din rezervaţie, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Colegiului prefectural, şeful Departamentului juridic din ARBDD, Radu Voicu, citat de Agerpres.

Extracţia şacalilor din Rezervaţie a fost cerută de mai multe ori de populaţia din localităţile izolate de ape, care au reclamat numeroase pagube cauzate de şacali, însă foarte puţine primării au transmis ARBDD documente care să ateste necesitatea acestor acţiuni.

„Am obţinut avizul Consiliului ştiinţific pentru extracţia şacalilor, iar ieri (luni – n.r.) am transmis la MMAP o solicitare pentru extragerea a 300-400 de şacali, conform adresei primite de la Institutul Naţional Delta Dunării”, a mai spus Voicu.

Reprezentantul ARBDD a menţionat că instituţia a primit avizul Consiliului ştiinţific al instituţiei pentru procedura de extracţie pe data de 17 ianuarie şi a amintit că anul trecut, din cei 300 de şacali programaţi a fi extraşi din rezervaţie, au putut fi capturate doar 157 de exemplare.

Potrivit lui Voicu, după obţinerea acordului din partea ministerului de resort, ARBDD va începe procedura de atribuire a activităţii de extracţie a şacalilor din Rezervaţie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Deștepți șacalii….mai deștepți decât autoritățile romane….cum sa ii scoată dacă nu ii pot prinde….dar se mai antrenează poate pe câinii din bucuresti

 2. nu avem vreun ong iubitor de sacali ? Ar trebui. Cum adica sa ii extraga? daca ii omoara, ce ne facem ?

 3. Unde sunt USR-istii si reprezentantii ONG-urilor care se opun capturarii si eutanasierii maidanezilor, cu toate ca exista sute de mii de oameni muscati sau ucisi pana acum. Ce parere aveti de capturarea sacalilor, ce ei nu sunt tot animale ca maidanezii, cu ce sunt diferiti.

 4. sacalii sunt specie invaziva, nu sunt nativi in fauna romaniei. nu consider ca e nevoie de autorizatie sa elimini o specie invaziva si daunatoare, pe deasupra. liber la impuscat, dupa parerea mea.

  • Ca si politicienii din USR, cu ei ce facem, ii impuscam si pe ei.

  • @af, corect! usr e specie invaziva, ei nu sunt nativi in „fauna” romaniei, pot fi impuscati. psd si pnl nu pot fi , ei sunt nativi.

 5. Eu zic să extragem naibii toate animalele și păsările ( că ne poluează fonic) și să rămânem doar noi, lighioanele cu două picioare!!!🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 6. Daca s-ar reveni la autorizarea vanatorii supravegheate in Delta, la fazan,gasca,rata si mistret, in perioda ienii pensiunile ar putea sa functioneze la capacitate .Asta insemna oxigen pentru toti locuitorii din Delta si venituri consistente ale Rezervatiei. Dar pentru aceasta hotarare trebuie sa ai viziune,asumare si multa inteligenta.

 7. Statutul de rezervatie UNESCO si de sit zona umeda Ramsar nu permit vanatoarea decat in anumite conditii stricte. Multi vorbesc fara a sti realitatea din teren, ca sa se afle in treaba.

 8. Daca era vorba de privighetori altfel se punea problema, asa…