G4Media.ro

Adina Vălean a cerut tuturor statelor membre să creeze ”culoare verzi” pentru…

Adina Vălean a cerut tuturor statelor membre să creeze ”culoare verzi” pentru transportul de mărfuri, chiar dacă și-au închis granițele

Adina Vălean, comisarul european pentru transport, a cerut joi statelor membre să păstreze deschide ”culoare verzi” pentru transportul de mărfuri, dar și flexibilitate pentru normele privind perioadele de conducere și de repaus.

Vălean a participat la videoconferința informală la nivel înalt a miniștrilor transporturilor din UE, convocată de președinția rotativă croată, potrivit unui comunicat de presă.

Comisarul român a indicat o listă clară de acțiuni menite să protejeze buna funcționare a pieței unice. Aceasta include libera circulație a lucrătorilor din domeniul transporturilor, „culoare verzi” — căi prioritare pentru transportul de mărfuri, flexibilitate pentru normele privind perioadele de conducere și de repaus, respectiv notificarea prealabilă a Comisiei privind măsurile întreprinse.

„E timpul pentru măsuri concrete, o coordonare strânsă între statele membre și am convenit să se desemneze puncte de contact naționale pentru o mai bună coordonare. Am solicitat instituirea unor „culoare verzi”, esențiale pentru a menține libera circulație a mărfurilor și a persoanelor care trebuie să traverseze frontierele. Am subliniat importanța protejării lucrătorilor din domeniul transporturilor. Am oferit tot sprijinul Comisiei în ceea ce privește cadrul de reglementare și instrumentele financiare pentru a ajuta industria transporturilor, puternic afectată în ultimele zile, să se redreseze. De exemplu, vom fi flexibili, astfel încât niciun beneficiar al Facilităţii „Conectarea Europei” să nu fie penalizat din cauza întârzierilor cauzate de criză. Apreciez foarte mult angajamentul de care au dat dovadă miniștrii transporturilor în aplicarea principiului solidarității”, a spus Vălean, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Miniștrii au discutat și despre modalitățile de atenuare a impactului negativ asupra sectoarelor transporturilor și turismului. Aceștia au convenit că răspunsurile la COVID-19 nu ar trebui să agraveze dificultățile economice și sociale prin întreruperea legăturilor de transport atât de necesare.

Foto: Adina Valean / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Ca sa ducem paranoia pana la capat virusul poate sa reziste 5 zile pe supratete asa ca mai bine nu.
  Cel mai corect e sa prabusim economia pana cand euro e pe post de hartie igienica datorita unei gripe cu mortalitate de 3%

 2. Adina Vălean nu stie ca asta era deja hotarat de mai multe zile, chiar de madam Ursula.
  E ca si cum a fost in vacanta si cand s-a intors, joia, n-a citit mailurile cu noutatile saptamanii.

  • S-a trezit si asta dupa doua saptamani !
   Astepta-i mai mult de la nevasta lui Cacarau ?

 3. Stai linistit ca de o saptamana jumatate negociaza, discuta si se roaga Bogdan Aurescu de ei sa faca asa ceva. Las-o tu pe Ursula in pace ca a auzit si ea ideea din mers.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.