G4Media.ro

Adevărul: O colegă de clasă a Luizei Melencu susține că în noaptea…

Adevărul: O colegă de clasă a Luizei Melencu susține că în noaptea de miercuri a semnalat activitate pentru scurt timp pe contul de Whatsapp al prietenei dispărute

O colegă de clasă şi prietenă bună a Luizei Melencu a semnalat familiei că în noaptea de miercuri spre joi în grupul de WhatsAapp al clasei a apărut activitate pe contul prietenei dispărute în 14 aprilie, dezvăluie Adevărul.ro

Colega Luizei, fata dispărută din Caracal în 14 aprilie 2019, a anunţat, joi dimineaţă, familia Melencu despre faptul că în noaptea de 14/15 august 2019, la ora 0,56, a apărut o acţiune pe contul de WhatsApp al fetei.

„A sunat o prietenă a Luizei. Avea şi un cont pe WhatApp şi până acum a fost activ contul, iar de aseară, de la ora 1,00, i-a şters contul. (n. red. – bunicul se referă la faptul că la ora respectivă apare că Luiza a ieşit din acel grup) (…) Iarăşi e ceva ciudat, pentru că ei n-au găsit… Avea două cartele, una de Romtelecom, şi mai avea o cartelă de Orange, pare-mi-se. Azi-noapte, ne-au alertat nişte colege de-ale ei. Au zis, domnule, cum… Înseamnă că telefonul l-a folosit cineva, s-a folosit de el, şi începând de azi, de la ora 1.00 nu mai e activ. (…) am dat telefon procurorului de la Craiova, că ne-a lăsat cineva un telefon, şi am dat telefon acolo şi au luat legătura cu fata asta“, a declarat bunicul Luizei Melencu.

Prietena Luizei, care spune că a fost între timp contactată de către anchetatori, este convinsă că telefonul Luizei este în posesia cuiva, deşi în 3 august o ţară întreagă a putut privi cum o armată de anchetatori a „măturat“ centimetru cu centimetru un lan de floarea-soarelui, acolo unde Gheorghe Dincă le-a indicat că ar fi aruncat telefonul fetei.

Citește integral pe Adevărul.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Asta chiar este ciudat. NU cred ca este foarte greu de vazut de unde s-a facut conexiunea. Contul de whatsapp functioneaza si daca scoti cartela sim sau o inlocuiesti.

 2. 1. Whatsapp poate fi activ pe un singur dispozitiv mobil in acelasi timp (accepta sesiuni suplimentare in browsere web cu conditia sa fie in aceeasi retea locala).
  2. Poate functiona si fara numarul de sim original.

  Activitatea contului dovedeste ca cineva a avut acces la dispozitivul mobil care fata il folosea inainte de disparitie.
  Autoritatile pot sa ceara colaborarea celor de la Whatsapp/Facebook care pentru orice activitate „criminala” ofera toate informatiile autoritatilor. Din logurile de la Whatsapp se pot garantat afla exact minimul de informatii prin care ISP-ul (aici incluse retelele de telefonie mobila de asemeni) ar putea oferi informatii detailiate pentru a se indentifica locatie aproximativa unde a fost utilizat dispozitivul care a avut activitatea pe Whatsapp.

  https://faq.whatsapp.com/en/android/26000050/?category=5245250

  Pentru activitati criminale, Whatsapp poate fi chestionat de autoritati si cere chiar absolut toate datele stocate in legatura cu acel cont si orice cont suspectat in legatura cu acel caz criminal. Si pentru necunoscatori, aceasta implica inclusiv toate mesajele decriptate, inclusiv pe cele care cred ca au fost sterse.

  • Doar ca exista numeroase alte explicatii care duc la acelasi comportament. Poate ca persoana care administreaza grupul a eliminat numarul respectiv. Poate ca numarul respectiv a devenit asociat unei alte persoane care foloseste whatsapp (nu stiu sigur cate dupa cate luni este redistribuit un numar de telefon dupa ce a expirat cartela pre-pay). Etc. Daca a fost rapita, este foarte putin probabil ca aia sa foloseasca acea cartela. Nici telefnul nu stiu daca l-ar pastra… Sigur, trebuie verificat, dar nu mi-as pune sperante in asta.

 3. La o căutare de 30 de secunde pe Google (mai mult decât i-a luat ziaristului de la Adevărul să scrie articolul și vouă să îl preluați) am aflat că Whatsapp te scoate automat din toate grupurile dacă nu ai folosit contul timp de 3 luni. Deci contul respectiv a fost folosit ultima dată pe 14-15 Mai.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.