G4Media.ro

Acuzații de corupție în Ungaria: Bani destinați maghiarilor de peste graniță au…

Sursa foto: Unsplash/ Dan Novac

Acuzații de corupție în Ungaria: Bani destinați maghiarilor de peste graniță au ajuns la familia șefului de cabinet al președintelui Parlamentului

László Veress, șeful de cabinet al președintelui Parlamentului de la Budapesta, este acuzat de media din Ungaria că folosește, alături de familia sa, o vilă cumpărată de o fundație care sprijină teoretic maghiarii de peste graniță, anunță Ziar Harghita.

„Această fundație a primit 322 de milioane de forinți (aproximativ 900 de mii de euro) prin intermediul unui miliardar taiwanez care este prieten cu László Kövér. Din acest motiv, ar fi trebuit să primească un certificat de organizație susținută din străinătate, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Președintele consiliului de administrație a fundației, Kálmán Visontai (colegul lui Veress în parlament), folosește un Audi A6, iar cumnata sa a primit o donație de 1,8 milioane HUF, deși nu are nicio legătură cu maghiarii de peste graniță.”, scrie 24.hu.

Reporterii ziarului maghiar au vizitat proprietatea din capitala Ungariei, iar soacra lui Veress le-a deschis ușa. Acesta a negat ulterior că familia lui ar folosi apartamentul, dar când a fost confruntat cu faptul că soacra lui a deschis ușa, a închis telefonul. Apartamentul are 164 de metri pătrați și a fost cumpărat de Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány (Fundația Pentru Talente Maghiare Fără Frontiere) în urmă cu doi ani cu 240 de milioane HUF.

Potrivit raportului fundației din anul 2019, majoritatea donațiilor primite nu au fost folosite pentru a sprijini maghiarii care locuiesc peste granițe, dar au cumpărat un Audi A6 cu 13 milioane HUF, care este folosit de Kálmán Visontai; Au cumpărat imobile în Ungaria și au dat 35 de milioane HUF asociației fondatorului fundației, Károly Róbert Stefán.

  Sursa foto: Unsplash/ Dan Novac

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Nu exista așa ceva. Maghiarii, Orbán și Fidesz cu Jobbik în spate sunt fruntea…Ce mai buni, cei mai pricepuți, cei mai curați și cei mai cinstiti europeni.
    P.S. Eu nu cred ca au furat, ci numai și-au completat nevoile…

  2. ce rusine la noi cel mia mic interlop incepe cu audi a6….
    si ce sume domne…i bufneste rasul pe astia de la noi prinsi in invarteli si combinatii

  3. Hotii striga hotii? Stati linisit ca RO de 100 ori mai corupta…

    • @Zoli…:))) si nemtii cum sunt cu DIESEL GATE? SAU WIRECARD? OAMENI CINSTITI?… romanii si ungurii la unloc nu au furat cat astia in 2 scandal uri.. Asa cs mai gandeste te