G4Media.ro

Activitate suspendată și 5000 de lei amendă pentru un restaurant care vindea…

Activitate suspendată și 5000 de lei amendă pentru un restaurant care vindea mici în parcul Herăstrău, fără să respecte prevederile stării de alertă

Inspectorii sanitari-veterinari au suspendat duminică activitatea unui restaurant din parcul Herăstrău care vindea mici şi alte produse din carne preparate la grătar, şi au amendat unitatea cu 5.000 de lei, întrucât încălca prevederile legale instituite pe perioada stării de alertă.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA remis AGERPRES, controlul efectuat de inspectorii DSVSA Bucureşti s-a desfăşurat duminică, între orele 16:00 – 22:00, la 26 de unităţi care-şi desfăşoară activitatea în perimetrul parcului Herăstrău şi a vizat respectarea condiţiilor prevăzute privind regimul de funcţionare al unităţilor de alimentaţie publică pe perioada stării de alertă, precum şi respectarea normelor şi condiţiilor de igienă la prepararea şi comercializarea produselor alimentare.

„Dintre cele 26 de obiective înregistrate sanitar veterinar care-şi desfăşoară activitatea în perimetrul acestui parc, 20 de unităţi erau închise şi funcţionau 6 unităţi: 3 unităţi tip restaurant, care livrau la domiciliu produse alimentare preparate şi semipreparate, un magazin alimentar care vindea băuturi răcoritoare şi produse alimentare de origine nonanimală ambalate, o rulotă care vindea îngheţată ambalată şi un restaurant, care, la ora controlului vindea mici şi alte produse din carne, preparate la grătar, încălcând astfel prevederile legale în vigoare. Ca urmare, această unitate a fost sancţionată cu o amendă de 5.000 de lei şi activitatea i-a fost suspendată”, se arată în comunicatul Autorităţii transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la cele 3 unităţi tip restaurant s-a verificat modul în care se preparau, ambalau şi se livrau produsele culinare şi s-a dispus interzicerea comercializării preparatelor prin sistemul „take -away”, deoarece nu erau asigurate condiţiile de funcţionare pentru acest sistem.

Pe de altă parte, inspectorii sanitari-veterinari susţin că nu au fost constatate alte neconformităţi în ceea ce priveşte cerinţele de igienă privind prepararea, ambalarea şi livrarea la domiciliu a produselor alimentare preparate sau semipreparate.

„Vor fi realizate, în perioada următoare, controale, inclusiv în weekend, la unităţile de alimentaţie publică unde se desfăşoară activităţi de tip „drive-in”, „room-service”, livrare la client, „take-away”, pentru a verifica atât respectarea normelor şi condiţiilor pentru siguranţa alimentelor, cât şi a celor pentru siguranţa consumatorilor”, a declarat Robert Chioveanu, preşedintele ANSVSA

Conform Hotărârii nr. 24 din 14 mai 2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel naţional şi a măsurilor de prevenire şi control al infecţiilor, în contextul situaţiei epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, la punctul 6.(1) se prevede: „Este suspendată temporar activitatea de servire şi consum al produselor în spaţiile comune de servire a mesei din interiorul restaurantelor, hotelurilor, motelurilor, pensiunilor, cafenelelor sau altor localuri publice, cât şi la terasele din exteriorul acestor locaţii.(2) Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) activităţile de preparare a hranei, cât şi de comercializare a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, care nu presupun rămânerea clienţilor în spaţiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in”, „room-service”, livrare la client, „take-away” etc”.

Sursa foto: Hai Nguyen Tien/ Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Clienților le ploua in gură, iar mititeii au fost de Selgros, așa că aveți milă, ce Dracu’ !
    PS. Măcar de alegeri să ne lase Coviduț19 in pace, că tradiția spune că fără mititei și fără bericioaice ar exista pericolul ca lumea să se prezinte in număr mare la urne…

  2. Ce imi plac situatiile astea in care nu intelegi ce e gresit dar „organul decide”. Deci au oprit activitatea unor restaurante care livrau doar in regim „take away” ca nu erau asigurate conditiile. Ce conditii? Un restaurant autorizat sa prepare si sa serveasca mancare nu are ce conditii suplimentare sa indeplineasca pentru a pune mancarea intr-o caserola si a o da clientului. Nu exista asa ceva! Nici acum, nici in perioade normale de activitate.

    • O sa o conteste și o să câștige. A fost doar de reclama, sa vedem noi prostimea că ei pot da amenzi. Oricum pe zi ce trece Orban asta devine tot mai idiot in atitudine și exprimări. Probabil simte că i se apropie finalul…..

  3. Contestata amenda si suspendarea! sunt date de niste imbecili, pt ca alti imbecili, adica guvernul meu si joha idiotu, au dat hotarari abuzive! Hastagrezist a si-a inghitit propria placuta suedeza! 😯

  4. Mama lor de nenorociti, nu le-ar fi rusine, faceau specula cu mici. Bine ca militia a fost vigilenta si i-a luat pe sus. Trebuie mai multa vigilenta, ca altfel ne trezim ca merge femeiili pe strada in minujupe si barbatii poarta barbi, plete sau doamne-fereste cercel in ureche.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.