G4Media.ro

Acord politic european pentru revizuirea regulamentului privind rețelele transeuropene în domeniul energiei

Acord politic european pentru revizuirea regulamentului privind rețelele transeuropene în domeniul energiei

Miniştrii care au participat, vineri, la reuniunea Consiliului de Energie de la Luxemburg au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii de revizuire a regulamentului privind reţelele transeuropene în domeniul energiei (TEN-E), a scris pe Facebook ministrul român al Energiei, Virgil Popescu.

El a explicat că Regulamentul facilitează realizarea investiţiilor în infrastructura energetică transfrontalieră iar din perspectiva României textul acordului permite finanţarea proiectelor de tip blending – injecţia de hidrogen şi alte gaze decarbonizate prin modernizarea infrastructurii existente de gaze naturale.

„Am participat astăzi, 11 iunie, la reuniunea Consiliului Energie de la Luxemburg. Agenda ministerială a cuprins o serie de puncte foarte importante pentru România:
Am ajuns la un acord politic pe marginea propunerii de revizuire a regulamentului privind reţelele transeuropene în domeniul energiei (TEN-E). Regulamentul facilitează realizarea investiţiilor in infrastructura energetică transfrontalieră. Din perspectiva României, textul acordului permite finanţarea proiectelor de tip blending – injecţia de hidrogen şi alte gaze decarbonizate prin modernizarea infrastructurii existente de gaze naturale. Blending-ul reprezintă o etapă importantă pentru stimularea producţiei de hidrogen şi dezvoltării unei pieţe competitive a hidrogenului în UE”, a subliniat Virgil Popescu.

Potrivit ministrului român al Energiei, textul acordului politic sprijină proiectele de infrastructură care leagă reţelele energetice ale UE cu state terţe.

„Din perspectiva României, interconectările energetice cu Republica Moldova reprezintă o prioritate şi salutăm faptul că acestea pot fi eligibile pentru finanţare europeană”, a precizat Popescu.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.