G4Media.ro

Acord între Comisia Europeană și BioNTech/Pfizer pentru furnizarea a încă patru milioane…

Acord între Comisia Europeană și BioNTech/Pfizer pentru furnizarea a încă patru milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19

Comisia Europeană a ajuns la un acord cu BioNTech/Pfizer pentru furnizarea a încă patru milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 pentru statele membre în următoarele două săptămâni, anunță un comunicat de presă al Comisiei.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că noile doze, care vor fi furnizate în plus față de livrările planificate, vor ajuta statele membre să țină sub control răspândirea noilor variante ale coronavirusului.

Potrivit Comisiei Europene, vaccinul dezvoltat de BioNTech/Pfizer s-a dovedit „extrem de eficient” împotriva tuturor variantelor cunoscute în prezent ale coronavirusului.

„Regiuni precum Tirolul din Austria, Nisa și Mosela în Franța, Bolzano în Italia și unele părți din Bavaria și Saxonia în Germania, dar și în multe alte state membre au înregistrat un număr mare de infectări și spitalizări, care au crescând puternic în ultimele săptămâni, conducând statele membre să adopte măsuri stricte și, în anumite cazuri, chiar să impună noi controale la frontieră”, precizează sursa citată.

Creșterea livrărilor de doze de vaccinuri în luna martie este rezultatul extinderii capacităților de producție în Europa, care a fost finalizată până la jumătatea lunii februarie, mai afirmă Comisia.

Sursa foto: © European Union 2021 – Source : EP/ Genevieve Engel

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cat costa in plus?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.