G4Media.ro

Accesul gratuit sau cu plată pe terenurile de sport din curtea școlii…

Accesul gratuit sau cu plată pe terenurile de sport din curtea școlii în afara programului școlar, prevăzut într-un nou proiect de lege. Inițiatori: S-au făcut pași în unele orașe, dar mulți primari evită să ia măsuri invocând lipsa unor norme clare

Accesul gratuit sau cu plată al copiilor și adulților pe terenurile de sport ale școlilor după terminarea programului școlar, acces blocat în unitățile de învățământ din multe localități din țară, face obiectul unui nou proiect de lege, depus de un grup de parlamentari USR-PLUS, anunță formațiunea politică într-un comunicat de presă. Acesta explică inițiativa prin faptul că, deși în Sectorul 2 și 6 din București, dar și în alte orașe s-au făcut pași către deschiderea curților școlilor pentru activități sportive la liber, “mulţi primari ezită să ia măsuri similare invocând lipsa unor norme clare”.

Proiectul de lege propune modificarea art. 6 alin (9) din Legea nr. 69/2000 a Educației fizice și sportului, astfel:

“(9) Infrastructura sportivă a unităților de învățământ și cluburilor sportive școlare și universitare este utilizată de terți după cum urmează:

a. Copiii și adulții au acces gratuit în infrastructura sportivă în aer liber fără a afecta orele de program ale unităților care le administrează sau ale terților care o utilizează în baza plății unui tarif stabilit de respectivele unități. În infrastructura acoperită, persoanele fizice pot avea acces gratuit sau cu plată.

b. Persoanele juridice pot avea acces gratuit sau cu plată”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. tot ce e public trebuie sa fie gratis. au fost platite o data din banii contribuabilului.

  2. “mulţi primari ezită să ia măsuri similare invocând lipsa unor norme clare” – aia nu sunt primari ci pesedisti, penelisti, hauristi
    E vorba de bani si atat.

    • Si gunoiul cine il aduna dupa ce pleaca cei cu acces gratuit? Cine tine evidenta celor care intra in caz ca se produc pagube? Exista paznici sau supraveghetori? Exista orar in functie de care se poate intra? Intra si boschetari, oricine? De parca nu se stie nivelul de civilizatie al unora.. vin seara, arunca mucuri de tigari si altele, ca sa nu intru in detalii, si dimineata vin copiii la scoala… sa fim seriosi, Romania inca are un procent mare de “oameni” care cred ca daca ceva e gratis, automat se poate si distruge. Deci sa fim realisti si nu doar populisti, ca tot in capul edililor se va sparge daca se produc pagube sau accidente.

    • @Gia – de aia nu se face nimic in unele orase, ca sa nu se strice… Cum gandesti, totusi? Sau nu mananci ca sa nu ti se faca foame?