G4Media.ro

Accesul auto pe Grindul Chituc din Delta Dunării a fost complet restricţionat…

Sursa foto: Facebook/ ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Accesul auto pe Grindul Chituc din Delta Dunării a fost complet restricţionat pentru a proteja zona protejată

Ministerul Mediului a anunţat joi că accesul auto pe Grindul Chituc din Delta Dunării a fost complet restricţionat pentru a proteja zona. Autoritățile au montat o barieră, dat fiind că întreaga zonă este monument UNESCO, potrivit News.ro.

”În urma mai multor sesizări şi constatări privind încălcări ale interdicţiei de acces auto pe coronamentul Grindului Chituc, aflat în zona de strictă protecţie a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, inspectorii din ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii au derulat mai multe acţiuni pentru a surprinde în fapt aceste autoturismele sau utilajele care pătrund pe teritoriul Rezervaţiei”, a transmis, joi, Ministerul Mediului.

Instituţia a precizat că, deoarece aceste acţiuni nu au dat rezultate, personalul ARBDD a restricţionat complet accesul în zonă, prin instalarea unei bariere auto. Bariera a fost securizată şi va fi verificată zilnic de inspectorii personalul ARBDD.

”Le reamintim tuturor localnicilor, turiştilor sau agenţilor economici că, atunci când se află pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au obligaţia să respecte fără echivoc legislaţia care protejează acest teritoriu, aflat în patrimoniul mondial UNESCO”, au mai transmis reprezentanţii ministerului.

Sursa foto: Facebook/ ARBDD – Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. „pentru a proteja zona protejată”…..Vai, ce frumos suna !
  Niste meseriasi ai cuvantului astia de la „Redactia” ! :))))))))))))

  • Când vrei sa blochezi investițiile într-o zona, o declari „zona protejata°. Astfel, toți cei care au interesul ca undeva sa nu se producă nimic, o dau cu mediul…
   Asa s-a întamplat la Pungesti, când rusia, prin cozile de topor de aici a blocat exploatarea gazelor de șist, în marea neagra, prin nevotarea legii offshore de către partidul rusofila al lui dragnea, la roșia montana, unde aurul sta în pământ, iar ungaria își freacă mulțumită labele ca aurul rămâne în Transilvania, pana le-o va da putin înapoi, ca orice licitație de autostrăzi este contestata… Iar noi punem botul ca niște id yoty la ăia care fac spume la gură de grija mediului.

 2. Dar masteranzii prefera parcarea pe trotuar deplasarii pe trotuar.

 3. Oare coclecții cu șapcă întoarsă și cazane „beamwe” diesel negre vor fi de acord? Oare nu se simt lezați in orgoliul lor de masculi când nu pot intra pe grind cu țitipidele lor blonde, siliconate și agramate?

  • se se limiteze accesul sa circule numai moroienii si masteranzii care stiu sa aprecieze

  • Sa înțelegem ca voi ăștia care ieșiți la grătar cu loganul și cu țațele cu șuncile revărsate in capod și cu parul pe moațe ați avea voie să întrați?

 4. Hai nu serios…. si pana acum era interzis accesul auto. De multi ani. De aia au aparut vile si cherhanele pe grind. Ca s-au speriat de bariera voastra!

 5. Asa…foarte bine…dar cu vila de la canalul Edighiol ce faceti autoritatilor?