G4Media.ro

Academia de Poliție trebuie să îi dea Emiliei Șercan acces la toate…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Academia de Poliție trebuie să îi dea Emiliei Șercan acces la toate tezele de doctorat din instituție după ce jurnalista a câștigat definitiv un proces privind liberul acces la informații de interes public, anunță aceasta

Academia de Poliție trebuie să îi dea Emiliei Șercan acces la toate tezele de doctorat din instituție după ce jurnalista a câștigat definitiv un proces privind liberul acces la informații de interes public, a anunțat aceasta, joi, pe Facebook. Emilia Șercan nu este la prima inițiativă de acest gen, jurnalista câștigând mai multe procese în instanță în care a cerut să nu îi fie restricționat accesul la informații de interes public în temeiul Legii 544/2001:

Vezi și videoreportajul InspiRO: ”Oameni care inspiră România: Emilia Șercan”

 • ”Academia de Poliție, jalnica fabrică de plagiate a Ministerului de Interne, trebuie să îmi pună acum la dispoziție copii după toate referatele tezelor de doctorat susținute în instituție”, a transmis jurnalista în mesajul de pe Facebook.

Emilia Șercan a amintit că a câștigat un proces identic cu Serviciul Român de Informații de unde mai are de primit alte referate:

Publicitate electorală
 • Dosarul, care s-a încheiat azi cu victorie în instanță, a fost deschis în februarie 2021. A trebuit să aștept, deci, trei ani ca să se ajungă la acest verdict. Speța e una cât se poate de simplă și demonstrează, o dată în plus, că baletul instituțiilor publice, plătite din bani publici, care refuză să răspundă la solicitările de informații, nu ține în instanță. Academia de Poliție a refuzat să îmi pună la dispoziție copii după toate referatele depuse de profesorii evaluatori din comisiile de susținere a doctoratelor pentru toate tezele susținute în instituție. (…) Academia de Poliție, jalnica fabrică de plagiate a Ministerului de Interne, trebuie să îmi pună acum la dispoziție copii după toate referatele tezelor de doctorat susținute în instituție. PS. Profit de acest mesaj să le aduc aminte celor de la Academia SRI că mai trebuie să îmi dea și ei niște referate în urma unui proces identic, pierdut acum doi ani. Trimiteți-mi de bună voie referatele ca să nu fiu nevoită să vă trimit, din nou, notificări!”, e parte din mesajul jurnalistei pe Facebook.

Emilia Șercan a fost și unul dintre oamenii care au fost intervievați în seria de video-reportaje InspiRO, desfășurată de G4Media și Inquam Photos, cu oameni care, prin acțiunilor lor, sunt sursă de inspirație în societate. Vezi interviul aici. 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Felicitari!

 2. Bravooooooooooooo!!!!!!!!

 3. Hohoho, și ce instituționalizat e plagiatul în Poliție!

 4. E cineva care poate explica de ce nu sunt publice TOATE-tezele de doctorat ? Societatea investeste in aceasta sursa de cercetare (…) prin aceea ca plateste doctorandul in timpul studiului, plateste bugetarilor doctori un spor la salariul lunar, cei cu doctorat au acces mai bun la functii de conducere -in schimbul efortului facut prin studiu. Cum beneficiaza ”societatea”, cei interesati, daca nu au acces liber la aceasta resursa in care investeste ?! Care sunt rosturile doctoratelor in Romania si ce plateste de fapt ?

 5. Sigur respectă securiști ce zice legea ! Hai să fim serioși !

 6. E admirabil câta tenacitate are Dna Sercan! Și îngrozitor cata nesimțire exista in toate aceste instituții plătite din bani publici, care din păcate o vor sfida in continuare, ca așa se comporta ei ca niște clanuri mafiote

 7. Lumea e plină de femei curajoase și Emilia Șercan e una din ele❤️
  La mulți ani de ziua Internațională a femeii, 8 Martie.

 8. V-ați aprins singuri focul în cap.

  Bravo d-nei Șercan și la mulți ani de 8 martie!