G4Media.ro

VIDEO Oameni care inspiră România. Emilia Șercan: Am vrut să fac greva…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

VIDEO Oameni care inspiră România. Emilia Șercan: Am vrut să fac greva foamei, dar mi-aș face mie rău. Eu trebuie să fiu sănătoasă ca să pot să duc această bătălie / Am obosit, am fost foarte singură în toată această perioadă

Cum face față un ziarist imensei presiuni puse de puternicii politicieni și generali cărora le-a dezvăluit plagiatele? Cum mai rezistă Emilia Șercan după ce a devenit ea însăși ținta unei operațiuni de compromitere? Cum a renunțat la ideea de a face greva foamei și a ajuns la protestul solitar în fața Parchetului General care a închis fără explicații dosarul kompromatului? Și ce forță o face să meargă mai departe, să expună furturile intelectuale ale Puterii?

 • Vezi VIDEO interviul – reportaj cu Emilia Șercan în seria Oameni care inspiră România

O producție G4Media.ro / Inquam Photos / Filmare și montaj: Octav Ganea

G4Media.ro în parteneriat cu Inquam Photos lansează o serie de video-reportaje cu oameni care, prin acțiunilor lor, sunt sursă de inspirație. Într-o țară cu valorile răsturnate, este tot mai multă nevoie de repere, de borne fixe, de oameni care știu să găsescă singuri Nordul și să îl arate altora. Cu toții au performat în domeniilor lor, au cariere de succes, dar au făcut ceva mai mult decât jobul care ar fi putut să le asigure o viață linișită. S-au implicat activ – și nu doar pe rețelele sociale – încercând să schimbe ceva în jurul lor. Toți acești oameni mai au ceva în comun: sunt liberi, atașați de valori democratice și implicați în comunitate. Seria videoreportajelor a început cu o poveste despre proteste: Tudor Chirilă: There is no planet B și va continua cu un documentar despre Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Dăruiește Viață.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Domna Șercan… cu tot respectul ..greva trebuia făcută în fața universităților care au fabricat ”doctori”.
  În ultima perioadă nu a mai ieșit nimeni pentru principii…; Măcar președinte a vrut să FACĂ ceva. De papagali e plină jungla.

 2. Felicitari d-nei pentru tot ce face!!!

 3. Eu as prefera sa intre in arena politicii dimbovitene sa-si gaseasca o platforma si sa candideze la presidentie pe modelul Maiei Sandu sustinuta de dreapta ,as merge la vot eu,familia si prietenii mei cu mare placere si entuziasm(care entuziasm a disparut dupa ultimile alegeri)

 4. Inteleg cum va simtiti, si apreciez mult ceea ce faceti.

 5. Felicitări ! Pentru a putea schimba ceva e nevoie de putere. Ați avea multă susținere pe o platforma/partid politic nou, pe model Maia Sandu. Oamenii nu au ce vota .

 6. Respect! Faceți un partid!

 7. Emilia Sercan este o eroina prin curajul cu care a luptat impotiva acestui furt la moda printre parvenitii politici, unii cu functii mari in stat: furtul de titluri academice si doctorale. Si, mai ales, impotriva acestui tip de comert.
  Nu s-a luptat doar cu plagiatorii, precum s-ar crede. S-a dezvaluit coruptia si impostura care bantuia mediul academic, devenit furnizor de diplome universitare, dar si de titluri doctorale!
  S-a lovit de sistemul inchegat de coruptie si minciuna care a acaparat tara, care isi apara infractorii.
  Faptul ca s-a simtit singura arata ca atmosfera de minciuna, coruptie ne-a afectat pe mai toti. Unii nu mai cred ca sistemul poate fi invins, altii nu ii mai simt duhoarea, iar altii i se alatura.

 8. respect pt aceasta doamna,pacat ca sunt din ce in ce mai putin oameni ca ea,ar trebui sprijinita masiv de oameni,ar trebui sa se implice in politica pe o initiativa gen salariu minim pt politi

 9. Emilia Șercan e un exemplu de demnitate, curaj și caracter.
  Suntem în stare să o urmăm pe această Jeanne D’Arc a României?