G4Media.ro

Absența copiilor de la școală prezintă riscuri mai mari decât COVID-19 susțin…

Absența copiilor de la școală prezintă riscuri mai mari decât COVID-19 susțin consilierii medicali britanici

Copiii trebuie să se întoarcă la şcoală după vacanţa de vară, au transmis consilieri principali din cadrul serviciilor medicale din Regatul Unit, care au avertizat totodată asupra riscurilor mult mai mari ale absenţei de la cursuri în comparaţie cu cele asociate COVID-19, relatează duminică Reuters, citată de Agerpres.ro.

Această rară declaraţie comună a celor mai importanţi consilieri în domeniul sănătăţii în guvernele Angliei, Scoţiei, Ţării Galilor şi Irlandei de Nord susţine declaraţia premierului britanic Boris Johnson care a spus recent că revenirea copiilor la şcoală reprezintă o prioritate naţională.

 • ”Foarte puţini copii sau adolescenţi, dacă nu chiar niciunul, vor avea de suferit pe termen lung din cauza COVID-19 exclusiv ca urmare a mersului la şcoală”, au notat semnatarii declaraţiei. ”Aceasta trebuie comparată cu certitudinea prejudiciului pe termen lung pentru mulţi copii şi tineri care nu frecventează şcoala”, au precizat reprezentanţii Chief Medical Officers (CMO) în declaraţia comună publicată sâmbătă seară.

Dovezile au demonstrat că imposibilitatea participării la cursuri a condus la creşterea inegalităţilor şi reducerea oportunităţilor şi poate exacerba problemele de sănătate fizică şi psihică, se precizează în declaraţie.

Pe de altă parte, există dovezi clare ale unei rate foarte reduse a cazurilor de îmbolnăvire gravă la copii, chiar dacă aceştia contractează COVID-19, şi totodată un risc excepţional de mic de deces.

 • ”Procentul cazurilor simptomatice care necesită spitalizarea este estimat la 0,1% pentru copiii cu vârste între 0 şi 9 ani şi la 0,3% în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 10 şi 19 ani, în comparaţie cu o rată de spitalizare de peste 4% în Marea Britanie pentru populaţia generală”, se notează în document.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că redeschiderea şcolilor este un imperativ social, economic şi moral, insistând că unităţile de învăţământ vor putea funcţiona în siguranţă, în pofida pandemiei de COVID-19.

Sunday Times a relatat luna aceasta că Boris Johnson a dispus o campanie de relaţii publice pentru a asigura deschiderea şcolilor la timp.

În mod separat, consilierul medical şef al Angliei a fost citat spunând că ar fi o ”prostie” ca lumea să se bazeze pe un vaccin contra coronavirusului, gata de utilizat anul acesta. ”Cred că, dacă aşteptăm cu nerăbdare un an, şansele sunt mult mai mari decât dacă aşteptăm cu nerăbdare şase luni şi trebuie să ţinem cont de un astfel de interval de timp”, a declarat Chris Whitty pentru Sky News. ”Aşadar, în ceea ce priveşte planificarea pentru iarna următoare, ar fi o prostie să ne bazăm planurile pe faptul că vom avea un vaccin”, a adăugat el.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Oare sunt aceiasi oameni de stiinta care au semnat o scrisoare comuna, ca prim ministrul sa nu mearga pe teoria imunitatii de turma, cu costuri de 250.000 de decese?

  Nu. Sunt consilierii guvernelor, care ar fi culmea sa fie impotriva celor care i-au pus in functie.

 2. Redactia isi sustine sotia, asa, mai pe ascuns.

 3. Experții naibii, problema nu sunt copiii infectati cu COVID, cu toate că nimeni n-ar raspunde daca un copil ar fi spitalizat, ci problema o reprezinta parintii care se pot infecta si care pot ajunge prin spitale. Sunt curios cati copii vor rămâne fără părinți dupa începerea școlilor.

  • @karla
   Nu cred ca ai copii, nu asa vorbeste cineva care are.
   Copiii s-au tot jucat impreuna prin fata blocurilor si pe strada, iar parintii s-au cam dus la munca. Riscul e mai mare incepand cu 15 decat doar profesori. Profesorii isi fac serviciul, asa cum si-l fac si medicii, asistentele medicale, politistii, casierii din hypermarket-uri si altii ca ei. Iti faci prea multe griji pentru copiii altora sau pentru parintii altora.
   Zic sa ne vedem fiecare de ale lui.

  • @Vali trol ordinar cine te crezi frate? Cat ai diurna de la Kremlin? Gloabe ca tine protestează împotriva restricțiilor si neagă existența virusului. Cine te crezi trollule de faci aici pe moralistul?

 4. Dar cu copiii care au boli cronice, ce facem?