G4Media.ro

A murit Gianluca Vialli (58 de ani), unul dintre fotbaliștii de legendă ai…

Gianluca Vialli, Facebook

A murit Gianluca Vialli (58 de ani), unul dintre fotbaliștii de legendă ai Italiei. Prietenia lui cu Roberto Mancini, una dintre cele mai frumoase povești din fotbal. VIDEO de arhivă

Gianluca Vialli (58 de ani), fost fotbalist de legendă al Italiei, a murit vineri bolnav de cancer pancreatic, transmite BBC. Vialli a devenit un star la Sampdoria Genova, apoi a jucat la Juventus și Chelsea.

A jucat de 59 de ori pentru Italia și a câștigat Liga Campionilor cu Juventus.

El s-a transferat la Juventus în 1992 după ce câștigase titlul în Serie A și Cupa Cupelor în opt sezoane la Sampdoria, echipă la care a strălucit alături de bunul său prieten Roberto Mancini, actualul selecționer al Italiei. Debutul în fotbalul mare a fost la Cremona.

După ce și-a încheiat cariera de jucător la Chelsea, Vialli a devenit managerul echipei londoneze, fiind primul italian care a condus o echipă din Premier League.

La Campionatul European de Fotbal 2020, Vialli a fost protagonistul unuia dintre cele mai emoționante momente: Roberto Mancini – antrenorul câștigătoarei trofeului, Italia, a fost surprins la finalul meciului îmbrățișându-și cu putere cel mai bun prieten, pe Gianluca Vialli. Ambii au plans secunde bune, în timp ce jucătorii italieni celebrau victoria pe gazon.

A fost imaginea simbol a acelui meci, a squadrei azzurra și a unei întregi Italii devastate de pandemie: prietenia fără granițe dintre doi bărbați care au făcut istorie în fotbalul italian.

Vezi mai jos golul înscris de Vialli împotriva echipei Dinamo București în sferturile de finală ale Cupei Cupelor (1989). Sampdoria s-a calificat în semifinală după două meciuri încheiate la egalitate, grație golului înscris în deplasare de Vialli (1-1 la București, 0-0 la Genova):

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Trist ,a fost un fotbalist bun.Drum lin printre stele.Atunci erau atacanti de vis.