G4Media.ro

A murit actorul Constantin Cojocaru, la vârsta de 78 de ani /…

Sursa foto: captură din video (YouTube/Teatrul Odeon)

A murit actorul Constantin Cojocaru, la vârsta de 78 de ani / A lucrat la Teatrul Odeon încă din 1975

Actorul Constantin Cojocaru, care a lucrat la Teatrul Odeon încă din 1975, a murit, sîmbătă, la vârsta de 78 de ani, transmite News.ro.

”Teatrul Odeon anunţă cu mare durere că astăzi, 13 aprilie 224, ne-a părăsit unul dintre cei mai îndrăgiţi actori – Constantin Cojocaru”, anunţă, sâmbătă, oficialii Teatrului Odeon.

Actorul s-a născut la 6 mai 1945, în ziua de Paşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, în 1966 a fost angajat la Teatrul Tineretului Piatra Neamt, iar din 1975 la Teatrul Odeon.

”Dacă aş fi un fenomen al naturii, aş fi… ploaia de vară liniştită, cu fulgere şi trăznete care nu te mai înfricoşează, dar au ceva estetic impecabil. Dacă aş fi o stare… starea de drag. Dacă aş fi un verb… aş fi verbul a iubi”, declara, în urmă cu trei ani, actorul.

”Iubire a fost şi suntem recunoscători pentru tot”, au transmis oficialii Teatrului Odeon.

A colaborat cu mai multe teatre din Bucureşti şi din ţară.

La Teatrul Odeon a lucrat cu regizori importanţi: Dinu Cernescu, Alexa Visarion, Alexander Hausvater, Alexandru Dabija, Dragoş Galgoţiu, Mihai Măniuţiu, Radu Afrim. Dintre ultimele sale roluri le amintim pe cele din „Gaiţele” de Al. Kiriţescu, „joi.megaJoy” de Katalin Thuroczy şi „Jurnalul lui Robinson Crusoe” după Gellu Naum.

”Cu durere în suflet anunţăm trecerea în nefiinţă a actorului Constantin Cojocaru, unul dintre cei mai importanţi artişti din istoria Teatrului Tineretului! Drum lin printre stele”, au transmis şi reprezentanţii Teatrului Tineretului Piatra Neamţ.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...