G4Media.ro

A început să circule prima ciclodrezină turistică din Valea Jiului / Nu…

A început să circule prima ciclodrezină turistică din Valea Jiului / Nu se știe însă dacă acest proiect va fi de durată, întrucât Mina Lonea se va închide

În Valea Jiului a fost lansată prima ciclodrezină turistică. Aceasta circulă pe calea ferată îngustă dintre fosta Exploatare Minieră Petrila și Mina Lonea, informează Agenția de presă Rador

Turiștii care vor vizita zona vor avea prilejul să facă o plimbare inedită cu vehiculul, asemănător cu un vagonet, pus în mișcare pe șine prin  pedalare.

Vehiculul îi poartă pe turiști pe un traseu de câțiva kilometri, iar o călătorie durează aproape două ore, dus- întors.

Ciclodrezina de la Petrila a fost construită de inginerul Viorel Constantin Stroe, cu sprijinul Clubului Montan „Floarea Reginei” și este prima de acest gen din Valea Jiului.

Nu se știe, însă, dacă acest proiect va fi de durată, întrucât Mina Lonea se va închide.

Reprezentanții Clubului Montan „Floarea Reginei” intenționează, însă, să să propună actualului proprietar și autorităților locale și județene ca această cale ferată să nu fie dezafectată, ci să fie folosită pentru dezvoltarea turismului.

Utilizarea unor astfel de “biciclete feroviare” – velodrezine, este populară prin alte părți ale lumii. În Franța există chiar și o federație “Velorrails de France” cu peste 90 de trasee de cale ferată dezafectate și reabilitate, pe care circulă trenuri turistice și alte astfel de vehicule, relatează Clubul Montan “Floarea Reginei”.

Sursa foto: Clubul Montan “Floarea Reginei”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ciclodrezina clubului montan „Floarea reginei”. Adică floarea cu denumirea științifică lamium purpureum? Frumos nume!