G4Media.ro

A început Festivalul Internaţional Shakespeare la Teatrul Naţional din Craiova

sursa foto: Pexels

A început Festivalul Internaţional Shakespeare la Teatrul Naţional din Craiova

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare a început joi seară la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova cu spectacolul „887”, scris, regizat şi interpretat de Robert Lepage şi prezentat de Compania Ex Machina, din Quebec, Canada, transmite Agerpres.

Cea de a XIII-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare se desfăşoară la Craiova în perioada 19-29 mai, sub genericul „William Shakespeare – Universalul”. Festivalul este organizat, ca în fiecare an, de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova şi Fundaţia Shakespeare. Peste 160 de evenimente – spectacole de teatru, performance-uri, instalaţii multimedia, spectacole de teatru VR, concerte, proiecţii de film în aer liber, lansări de carte, conferinţe şi dezbateri – vor avea loc în 20 de spaţii (indoor & outdoor), într-un eveniment ce se adresează atât celor mai fini cunoscători ai teatrului internaţional, cât şi publicului larg.

În calitate de partener al evenimentului, Primăria municipiului Craiova a alocat 2.500.000 lei de la bugetul local pentru organizarea manifestărilor din acest an ale Festivalului Internaţional Shakespeare, exclusiv pentru evenimentele organizate în Craiova. Conform hotărârii de CL, organizatorii vor permite accesul gratuit cetăţenilor, în mod egal, pe principiul primul venit primul servit, pe bază de invitaţii ridicate de la Agenţia teatrului, la fiecare spectacol de sală interioară.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. „Fusei vere sa vaz Hamlet!”