G4Media.ro

A început construcția unui nou parc în Sectorul 6 din București, în…

A început construcția unui nou parc în Sectorul 6 din București, în cartierul Lujerului

În Sectorul 6 din București au început lucrările pentru construcția unui nou parc, potrivit unui anunț al primarului Ciprian Ciucu. Parcul Liniei, amplasat în cartierul Lujerului, are 4,2 hectare.

Valoarea investiției este de circa 13,5 milioane de lei, iar durata lucrărilor este de un an. În parc vor fi amenajate terenuri de sport, piste de biciclete, spatii verzi, spații pentru picnic și terase,

”Mulțumiri Ministerului Transporturilor și CFR Infrastructură pentru ca ne-am asociat și putem face lucruri faine pentru bucureșteni (…) Acum ma voi concentra pe obținerea unor terenuri în Prelungirea Ghencea (fostele Sere militare) și în Giulesti, zona extinsă a Lacului Morii. Am nevoie de sprijinul Guvernului si sunt sigur ca îl voi primi, pentru ca acele terenuri îi aparțin. Da, tot verde, tot parcuri. Ca să avem și noi, cei din Sectorul 6 locuri unde sa petrecem timp liber de calitate, sa nu mai ne trambalăm prin alte sectoare”, a spus Ciucu într-o postare pe Facebook. (Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media)

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Doua intrebari:
  1. Daca distrugem calea ferata (si asa distrusa) pentru „parc” – cum se mai face trenul metropolitan, traseul 4 care trece exact pe acolo: (4) Gara Obor – Chiajna – Gara de Vest – Cotroceni; https://economedia.ro/trenul-metropolitan-bucuresti-primele-trei-linii-care-vor-fi-deschise-peste-un-an-sunt-in-nordul-capitalei-doua-rute-trec-si-prin-zona-pipera-ce-lucrari-mai-trebuie-sa-faca-primaria-generala.html
  2. Referitor la „fostele sere” si zona din Giulesti – interesanta alinierea de proiecte cu cel anuntat aici:
  https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/real-estate-constructii/exclusiv-foto-petre-niculae-unul-dintre-cei-mari-dezvoltatori-locuinte-bucuresti-asociaza-florin-ababe-proprietarul-unei-retele-bijuterii-pregateste-cel-mare-ansamblu-rezidential-bucuresti-20623105

  P.S. – In Crangasi colcaie maidanezii in haite din nou, mai ales noaptea – facem ceva si cu acest lucru? Sau dl. primar „facebook” se concetreaza exclusiv pe amendat concetatenii parcati pe unde pot?

  • Tu chiar ai luat de buna fantezia lui Nulisor cu trenul metropolitan. Trenul ala inseamna multe miliarde de euro, Nulisor nu e in stare sa termine la dna Ghica sau la Ciurel dar sa inceapa proiecte grandioase.

  • Corect spus ar fi ND nu este lasat sa faca multe . Nu e rau sa visezi dar vezi ca s-au anuntat cateva trenuri de alea ( spre disperarea USL , mai ales psd )

  • Nu distruge calea ferata, a anuntat in repetate randuri ca doar o acopera si ca face ceva complet demontabil/reversibil pt a lasa posibilitatea unui viitor proiect de infrastructura feroviara, care nu stim, de altfel, daca va fi facut vreodata. Asta a fost intelegerea cu CFR si cu Min. Transporturilor. Intre timp, e foarte bine ca salubrizeaza terenul si face ceva pt comunitate.

 2. La ce indicatori urbanistici au primit blocurile din fundal, trebuiau sa amenajeze parcul ala pe banii lor.
  Altfel spus, genul asta de parcuri sunt bine-venite, dar sunt ca niste rezervatii in mijlocul unor deserturi de beton, mai sinistre decat orice betonare facuta in vremea comunistilor. Iar dezvoltatorul care a mutilat zona mai are si ocazia sa vanda apartamente „in zona verde”.

  • Si oamenii aia platesc impozite.

 3. Haha, Lujerului este o zonă, nu cartier :-).

 4. Asta da veste.
  Pt un parc construit, mai ales cand vorbim de parcuri de la 10 ha in sus, sunt dispus sa inchid ochii la mită.

 5. Totul a fost de fațada si reclama .După ce a plecat primarul si presa au plecat si utilajele cu meseriașii :)))