G4Media.ro

A fost semnat contractul de finanțare pentru pentru ediţia jubiliară a Festivalului…

A fost semnat contractul de finanțare pentru pentru ediţia jubiliară a Festivalului Internaţional „George Enescu”

Ministerul Culturii a semnat, luni, contractul de finanţare pentru ediţia jubiliară a Festivalului Internaţional „George Enescu”, care va avea loc între 28 august şi 26 septembrie, la Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară.

„Acest lucru permite avansarea demersurilor de organizare a Festivalului Enescu conform programului. Alocarea finanţării pentru programul Festivalului Enescu 2021 a fost anunţată de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, în luna februarie 2021, iar ulterior Parlamentul a aprobat-o”, potrivit unui comunicat al organizatorilor, transmis marţi AGERPRES.

Peste 3.500 de artişti străini şi români vor participa la festival, în condiţiile în care evenimentul va avea o durată record de patru săptămâni.

Până pe 28 iunie, iubitorii muzicii care vor să aibă acces la abonamente se pot înscrie în loteria abonamentelor la linkul: https://service.eventim.ro/loterie-festivalul-enescu-2021/. Tragerea la sorţi va fi pe 1 iulie, iar câştigătorii vor avea 14 zile pentru a cumpăra abonamentele. Pe 19 iulie, se vor pune în vânzare biletele individuale.

Spre deosebire de celelalte ediţii, Festivalul Enescu 2021 va trece printr-o serie de transformări şi adaptări, pentru a face faţă provocărilor pandemiei de COVID-19, cele 78 de concerte fiind organizate în patru serii:

* Mari Orchestre ale Lumii (concerte desfăşurate la Sala Palatului);

* Concerte şi Recitaluri (la Ateneul Român, după amiaza);

* Muzica Secolului XXI (la Sala Radio);

* Enescu şi Contemporanii (concerte de dimineaţă, la Sala Auditorium).

Concertele se vor desfăşura cu respectarea regulilor sanitare.

Ministerul Culturii va aloca sume importante pentru Programul „Timişoara Capitală Culturală Europeană” şi Festivalul Internaţional „George Enescu”, anunţa, pe 16 februarie, ministrul Bogdan Gheorghiu.

„În actualul buget am avut în vedere să fie cuprinsă şi finanţarea a două proiecte mari de ţară. Şi aici am avut discuţii cu Ministerul Finanţelor. (…) În urma acestor demersuri, ni s-au suplimentat 60 de milioane de lei pentru proiecte dedicate Programului ‘Timişoara Capitală Culturală Europeană’. La aceste 60 de milioane de lei, se adaugă alte 60 de milioane credite de angajament pentru a se putea contracta alte proiecte viitoare. (…) Anul acesta, fiind Anul George Enescu şi cu speranţa că evoluţia epidemiologică ne va permite să desfăşurăm acest proiect ambiţios, (…) am primit o finanţare istorică pentru acest festival. Vorbim de 52 de milioane de lei, pentru că este un an extrem de important, sunt 140 de ani de la naşterea marelui compozitor”, declara Gheorghiu.

Potrivit ministrului, şi statul francez a fost interesat în a se implica activ pentru celebrarea împreună a Anului George Enescu, relatează Agerpres.

Foto: Andrei Gîndac/ Facebook/Festivalul George Enescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Romanii au rams blocati in paradigma Andreea Moldovan. Ce masuri sanitare? Daca ai toti spectatorii vaccinati/testati/ vindecati, lasa-i sa se bucure de spectacole, nu – i tine cu batista uda pe gura. UNgurii au avut 67 mii spectatori la europenele de fotban, iar noi 8000. Ca asa a aspus Moldovanca acum 4 luni. Ni se mai poate!

  2. Si ajutoarele pentru organizatorii de evenimente culturale cand? Firmele sunt in colaps.
    Compensaţiile pentru pierderile suferite datorita restricțiilor aplicate de 15 luni…
    Alo, guvernul USR-PNL ati inebunit ? cretinilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.