G4Media.ro

A fost lansată varianta web a aplicaţiei STS prin care sunt verificate…

A fost lansată varianta web a aplicaţiei STS prin care sunt verificate certificatele COVID

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat vineri că a lansat versiunea web a aplicaţiei prin care pot fi verificate certificatele digitale UE privind COVID-19.

„Începând cu ziua de vineri, certificatele digitale UE privind COVID-19 pot fi verificate şi prin intermediul versiunii web a aplicaţiei Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Web Check DCC poate fi accesată la adresa https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc. Versiunea web a aplicaţiei este disponibilă, la fel ca cea pentru telefoanele mobile, în limbile română şi engleză. Verificarea certificatelor poate fi realizată cu ajutorul unui scanner profesional pentru QR sau direct prin intermediul camerei web a laptopului sau calculatorului”, se precizează într-un comunicat al STS transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, prin scanarea codului QR de pe certificat, aplicaţia Check DCC verifică autenticitatea, valabilitatea şi integritatea certificatelor care atestă că o persoană este vaccinată, recuperată după COVID-19 sau deţine un test negativ.

STS reaminteşte că aplicaţia Check DCC (mobile sau web) nu înregistrează şi nu reţine datele de pe certificatele verificate.

Totodată, STS precizează că, pe teritoriul României, aplicaţia Check DCC pentru verificarea certificatelor digitale UE privind COVID-19 este singurul instrument oficial aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID, pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Reține datele. Situația este foarte gravă din cauza virusului, măsura este ilegală, stimate domn prim ministru Nicolae Ciucă.

  • Păi asta e și una dintre misiunile certificatului de bună purtare, worldwide!

  • Tot ceea ce credeam că este legal / ilegal este răsturnat peste tot. Citește motivarea deciziei Curții de Apel Cluj.

  • Nu retine nimic. Nu are de ce. Datele sunt deja stocate la vaccinare.

   Oricum STS-ul se lauda ca aplicatia e „dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale”, la fel ca cea de mobil, cand de fapt ambele aplicatii sunt dezvoltate de UE, ei cel mult le-au tradus. Si nici asta pana la capat, au pastrat numele din engleza, „check DCC” (DCC insemnand digital COVID certificate).

 2. Pai si daca am QR de la un amic si eu sunt nevaccinat cine si cum ma poate opri sa intru in restaurant, magazin, etc

  • nu te poate opri, dar e PENAL daca te prinde. sa nu uiti. e infractiune.

  • Multe lucruri penale nu mai sunt penale. Daca toti nevaccinatii folosesc certificate de la altii, ce le vor face la toti? Nimic.

  • Frate, când va mai plângeți toți de cât de nașpa e statul, instituțiile, oricine altcineva, amintiți-văai întâi cât de nașpa sunteți voi, cetățenii. Care va bateți în piept ca v-au tras – o politicienii, ca suntem nașpa ca tara din cauza lor. Suntem nașpa din cauza noastră. Dacă riști dosar penal ca să ai acces pe te miri unde, e treaba ta. Dar nu te mai plânge ca politicienii fura si înșală.

  • Exact !
   Politia a recunoscut că nu are suficient personal pentru controale atât de ample !

  • Pai daca iti cere si un c.i. pe langa faptul ca scaneaza qr, nu mai tine figura cu certificatul prietenului