G4Media.ro

A fost inaugurat Via Soarelui, traseul pentru cicloturism care uneşte judeţele Buzău…

Captura Facebook, Mircea Crisbășanu

A fost inaugurat Via Soarelui, traseul pentru cicloturism care uneşte judeţele Buzău şi Prahova

Primul tronson al traseului Via Soarelui, drum destinat drumeţiilor şi iubitorilor de cicloturism, care va lega judeţul Prahova de Buzău, şi care se întinde pe distanţa a 20 de kilometri, a fost inaugurat în prezenţa a peste 100 de persoane, a transmis Mircea Crisbăşanu, iniţiatorul proiectului, potrivit agenției Agerpres.

Punctul de start al traseului a fost organizat în faţa Asociaţiei Centrul Cultural şi Comunitar Conacul Nucu din Urlaţi, de unde participanţii au plecat fie pe două roţi, fie pe jos, urmând indicatoarele şi bornele sculptate în piatră. Prima oprire pe traseu a fost la Muzeul Conacul Bellu, important monument de secolul al XIX-a.

„Via Soarelui urmăreşte să unească 15 localităţi din arealul Dealu Mare incluse în judeţele Prahova şi Buzău. Traseul va însuma 160 de kilometri de aventură sau relaxare în natură, în funcţie de ceea ce îşi doreşte fiecare călător! La inaugurare, am gustat doar câte puţin din Via Soarelui. Dezvoltarea ecoturismului din Dealu Mare are un potenţial enorm şi sper ca autorităţile locale şi cramele din zonă să sprijine dezvoltarea în continuare a acestui proiect. De acum, traseul este deschis pentru călători, care ne pot sprijini împărtăşind impresii, venind împreună cu prietenii în zonă, protejând natura şi chiar contribuind ca voluntari pentru acţiunile de amenajare a următorilor kilometri din Via Soarelui”, a transmis Mircea Crisbăşanu.

Via Soarelui este un proiect susţinut de Asociaţia ZI de BINE, creat şi implementat de Asociaţia Centrul Cultural şi Comunitar Conacul Nucu, menit să le ofere bucureştenilor, ilfovenilor, prahovenilor, buzoienilor şi nu numai o alternativă pentru petrecerea timpului liber.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Bravo ! Ar trebui sa fie de 200 Km nu de 20Km. Hai ca incet, incet se schimba tara asta.