G4Media.ro

A fost finalizat al treilea bazin didactic de înot din Bihor, un…

Sursa foto: Pixabay

A fost finalizat al treilea bazin didactic de înot din Bihor, un proiect unic în România / Bazinele din Salonta, Săcueni și Nucet sunt destinate exclusiv elevilor

Al treilea bazin didactic de înot construit în judeţ printr-un program unic în România, cel din municipiul Salonta, a fost finalizat, după cele din oraşele Săcueni şi Nucet, anunță Agerpres.

Bazinele didactice de înot vor fi destinate şcolilor pentru iniţierea elevilor, iar după orele de înot acestea vor fi deschise şi pentru agrement.

„Primul bazin recepţionat a fost cel de la Săcueni, în martie 2021. Urmează recepţia la bazinul de la Nucet şi la cel de la Salonta, pe care l-am vizitat în weekend şi sunt în stadii avansate de lucru şi şantierele bazinelor de la Marghita şi Valea lui Mihai. Se lucrează la cele din Beiuş şi Ştei. Toate se estimează că se vor termina până în luna septembrie. Este proiectul pe care l-am gândit noi în mandatul precedent, când era domnul Pasztor preşedintele CJ şi eu vicepreşedinte, şi pentru care s-au făcut toate demersurile pentru a avea şi bani din fonduri guvernamentale”, susține deputatul Ioan Mang.

Trei municipii şi patru oraşe vor avea, astfel, bazine didactice de înot. Municipiile Beiuş, Marghita, Salonta şi oraşele Săcueni, Ştei, Nucet şi Valea lui Mihai au fost cuprinse în acest proiect unic în România, demarat de precedenta conducere a Consiliului Judeţean Bihor, în mandatul 2016 -2020.

Acestea vor avea câte un complex cu două bazine de înot didactice, de dimensiuni 25×12.5 m, respectiv 6×12.5 m, cu grupuri sanitare, vestiare şi tribune. În Nucet va fi construit un singur bazin, de tip semi-olimpic, cu dimensiunea 25 m x 12,5 m.

Bugetul alocat pentru întreaga investiţie este de 35,7 milioane de lei.

CJ Bihor, prin Asociaţia de Dezvoltare Durabilă Bihor, gestionează programul de realizare a bazinelor didactice, al căror scop este acela de îmbunătăţire a stării de sănătate şi de dezvoltare a abilităţilor fizice ale locuitorilor din oraşele şi municipiile judeţului.

Sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter