G4Media.ro

Începe Romanian Fashion Week la Iași / Trei zile de defilări de…

Sursa foto: Pixabay

Începe Romanian Fashion Week la Iași / Trei zile de defilări de modă pe cel mai mare catwalk din țară / Evenimentul împlinește 25 de ani

Festivalul de modă din Iași împlinește în acest weekend un sfert de secol, pe care îl va celebra cu trei zile de defilări pe cel mai mare catwalk din țară, de vineri până duminică, în grădinile Palas, anunță Ziarul de Iași.

Evenimentul face parte din Romanian Creative Week. Prima zi de prezentări va fi dedicată designerilor debutanți, iar în următoarele “seniorii” modei din România își vor face cunoscute colecțiile pentru sezonul toamnă-iarnă.

„Ce uităm noi, când vorbim de moda din Iași, este că suntem în anul 25. Deci de 25 de ani vin în mod constant la Iași! Și tocmai de aceea, toate evenimentele pe care le curatoriez eu în Iași au legătură cu începutul modei în Iași, post-Revoluție. Și, cumva, se leagă și de lansarea celei de-a treia cărţi semnate de mine, în care găsiți un capitol care se cheamă “30 de ani de modă”. De fapt, acum îmi dau seama că din cei 30 de ani de modă, în 25 am fost la Iași”, a subliniat Ovidiu Buta, unul dintre cei mai cunoscuți stiliști români.

„Vor fi două secțiuni de modă, iar vineri începem cu tinerii designeri. Toate cele patru universități de design din țară, precum și Universitatea de Design de la Chișinău vor fi prezente pe podiumul de la Iași. Incluzând designerii din universități, Romanian Fashion Week aduce, anul acesta, peste 100 de designeri la Iași”, a explicat Irina Schrotter, președinta Federației Patronatelor din Industriile Creative, organizatoare a Romanian Creative Week.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...