G4Media.ro

Pasageri din avionul Singapore Airlines prins în turbulențe au suferit leziuni cerebrale…

Captura X

Pasageri din avionul Singapore Airlines prins în turbulențe au suferit leziuni cerebrale și ale coloanei vertebrale / Douăzeci de persoane rămân la terapie intensivă în Bangkok, unde aeronava a aterizat de urgență

Pasagerii și echipajul de la bordul unui zbor al companiei Singapore Airlines care a suferit turbulențe extreme deasupra Asiei au suferit leziuni la nivelul craniului, creierului și coloanei vertebrale, a declarat șeful unui spital din Bangkok, transmite The Guardian.

Douăzeci de persoane sunt în continuare la terapie intensivă în capitala thailandeză, unde zborul SQ321 a aterizat de urgență marți, după teribila încercare la mare altitudine.

Printre acestea se numără șase britanici, șase malaysieni, trei australieni, doi singaporezi și câte o persoană din Hong Kong, Noua Zeelandă și Filipine, a precizat el.

Boeingul 777-300ER s-a lovit de ceea ce un oficial al companiei aeriene a descris drept „turbulențe extreme și bruște” deasupra Myanmarului, trimițând pasagerii și echipajul în aer și izbindu-i pe unii în tavan.

Un britanic în vârstă de 73 de ani a murit și 104 persoane au fost rănite în zborul care transporta 211 pasageri și 18 membri ai echipajului de la Londra la Singapore.

Adinun Kittiratanapaibool, directorul spitalului Samitivej Srinakarin din Bangkok, a declarat că personalul său tratează șase persoane pentru leziuni craniene și cerebrale, 22 pentru leziuni ale coloanei vertebrale și 13 pentru leziuni osoase, musculare și de altă natură.

„Nu am tratat niciodată persoane cu astfel de leziuni cauzate de turbulențe”, a declarat el reporterilor.

Șaptesprezece operații au fost deja efectuate – nouă operații la coloana vertebrală și opt pentru alte leziuni, a spus el.

Întrebat despre prognosticul pentru cele mai grave cazuri, Adinun a spus că este prea devreme pentru a spune dacă vreunul ar putea suferi o paralizie permanentă, iar medicii vor trebui să observe dacă funcția musculară se recuperează după operație.

Răniții internați la spital au vârste cuprinse între doi și 83 de ani, a adăugat el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...