G4Media.ro

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice şi nu va…

Sursa foto: Facebook / Emma Raducanu

Emma Răducanu a refuzat wild cardul pentru Jocurile Olimpice şi nu va reprezenta Marea Britanie la Paris 2024

Marea Britanie a dezvăluit duminică lista jucătorilor de tenis selectaţi să o reprezinte la Jocurile Olimpice de la Paris. Emma Răducanu a refuzat wild card-ul ITF. În acelaşi timp s-a lămurit şi situaţia lui Andy Murray, transmite News.ro.

Oficialii echipei de tenis a Marii Britanii au anunţat duminică numele celor selectaţi să reprezinte Regatul Unit la Jocurile de la Paris. Emma Răducanu (21 de ani) a revenit după operaţiile la încheietura mâinii şi la gleznă, dar este prea slab clasată pentru a se califica direct, ea ocupând doar locul 209 WTA. Pentru a putea participa la Paris 2024, ITF i-a acordat un wild card – unul dintre cele două locuri rezervate foştilor campioni de Grand Slam, însă Emma a refuzat. „Am avut mai multe conversaţii cu Emma în ultimele două săptămâni, în timpul cărora a devenit clar că a face parte din echipa britanică la Jocurile Olimpice înseamnă foarte mult pentru ea. Însă Emma crede că nu este momentul potrivit pentru ea vara asta. Sper că mai are multe ediţii de jocuri olimpice în faţă”, a comentat Iain Bates, managerul echipei de tenis a Marii Britanii. În aceste condiţii, Katie Boulter (27 de ani, locul 30 WTA) va fi singura reprezentantă a britanicilor în competiţia individuală feminină.

În schimb, Andy Murray (37 de ani, locul 97 ATP) a acceptat un wild card pentru a participa în turneul de simplu, deşi declarase că nu e sigur dacă va concura în proba individuală dacă nu va putea concura la dublu. Responsabilii olimpici ai Marii Britanii au încercat duminică să înlăture dubiile asupra prezenţei scoţianului în concursul olimpic de simplu: „Andy Murray a fost purtătorul nostru de drapel de la Rio şi continuă să fie un sportiv exponenţial, urmând să participe alături de echipa Marii Britanii la a cincea lui ediţie de Jocuri Olimpice”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...