G4Media.ro

Giorgia Meloni criticată după ce l-a întâmpinat cu brațele deschise pe un…

sursa foto: captura video

Giorgia Meloni criticată după ce l-a întâmpinat cu brațele deschise pe un criminal condamnat / Chico Forti, care a fost condamnat la închisoare pe viață în Florida în 2000 pentru uciderea hotelierului Dale Pike, a sosit duminică pe aeroportul militar Pratica di Mare din Italia

Premierul italian Giorgia Meloni a stârnit întrebări după ce a întâmpinat personal un criminal condamnat pe un aeroport din apropierea Romei cu „toate onorurile”, relatează POLITICO.

Chico Forti, care a fost condamnat la închisoare pe viață în Florida în 2000 pentru uciderea hotelierului Dale Pike, a sosit duminică pe aeroportul militar Pratica di Mare din Italia, după ce Meloni a negociat transferul său din Statele Unite, reușind acolo unde guvernele italiene anterioare au eșuat.

Lovitura diplomatică a fost aplaudată pe toată linia – dar nu și decizia lui Meloni de a-l primi pe Forti cu brațele deschise.

„A fost primit cu toate onorurile. Tot ce a lipsit a fost covorul roșu”, a declarat Walter Verini, senator din partea Partidului Democrat (PD) de centru-stânga, referindu-se la fotografiile care o arată pe premier zâmbind călduros, cu mâinile împreunate, în timp ce îl primea pe bărbatul de 65 de ani în Italia.

„Procedurile pentru aducerea lui Chico Forti au început cu mult timp în urmă și am insistat mult pentru asta; inclusiv eu”, a adăugat Verini, vorbind luni pentru cotidianul italian Corriere della Sera. „Este un lucru bun că acest guvern a terminat treaba”, a adăugat el. „Dar ceea ce a făcut premierul Meloni nu este acceptabil”.

Ziarul italian de stânga Il Fatto Quotidiano și-a exprimat, de asemenea, nedumerirea. „Nu înțeleg motivul pentru care l-a primit cu mare pompă”, a titrat luni editorialistul Leonardo Botta.

„Înțeleg satisfacția legitimă pentru operațiunea diplomatică”, a scris Botta, „dar nu înțeleg de ce [Meloni] ar vedea oportunitatea propagandistică în primirea cu mare pompă a unui om găsit vinovat în mod concludent – chiar dacă și-a mărturisit întotdeauna nevinovăția.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...