G4Media.ro

Slovacia e „în pragul unui război civil” din cauza tensiunilor politice, susține…

sursa foto: Pixabay

Slovacia e „în pragul unui război civil” din cauza tensiunilor politice, susține ministrul de Interne după tentativa de asasinare a premierului Robert Fico

Ministrul de interne al Slovaciei, Matus Sutaj Estok, a declarat miercuri noaptea că țara sa se află în pragul unui război civil din cauza tensiunilor politice după tentativa de asasinare a premierului Robert Fico. El a îndemnat la încetarea răspândirii comentariilor pline de ură pe rețelele de socializare, transmite Euronews.

În timpul unei conferințe de presă în fața spitalului din Banská Bystrica, ministrul slovac al apărării a declarat că medicii „luptă pentru viața” premierului Robert Fico.

Liderul slovac a fost supus unei intervenții chirurgicale și se află în prezent într-o stare gravă, potrivit lui Kaliňák.

De asemenea, ministrul a declarat că atacul asupra lui Fico a fost motivat politic, sporind și mai mult tensiunile în peisajul politic deja divizat din Slovacia.

Un suspect a fost reținut, iar o anchetă inițială a constatat „o motivație politică clară” în spatele tentativei de asasinat, a declarat ministrul de interne Matúš Šutaj-Eštok, care a informat reporterii alături de ministrul apărării.

Estok a avertizat că țara se află „în pragul unui război civil” din cauza tensiunilor politice. „Astfel de comentarii pline de ură sunt făcute astăzi pe rețelele de socializare, așa că, vă rog, să oprim imediat acest lucru”, a spus el.

Corespondentul Euronews, Gábor Tanács, a descris șocul națiunii în urma atacului asupra premierului, menționând că acest eveniment a subliniat diviziunea politică profundă care a predominat în perioada campaniei electorale.

„Partidul lui Robert Fico, SMER, a fost mereu acuzat de desființarea democrației. El și partidul său au acuzat opoziția că a trădat interesele țării, aliniindu-se prea mult cu Occidentul”, a adăugat Tanács.

Președintele demisionar Zuzana Čaputová a cerut, de asemenea, să se pună capăt retoricii pline de ură din țară.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Dacă au ales asemenea prim ministru…. trebuie unul pro Occident. Asta este o parte din cosecantele.

  2. Este expresia divizarii și polarizarii politice a societății slovace între curentul nationalist, suveranist și cel pro= occidentală și a lipsei de măsuri adecvate din partea autorităților, pe acest fundal,inclusiv de protecție și pază a demnitarilor.

  3. Si personajul victimă e perceput ca un factor central al acestei polarizari politice prin luările de poziție avute în decursul timpului și plasarea în centrul unui scandal de corupție ce a dus la demiterea lui , pe fondul asasinării unui jurnalist de marcă.

  4. I-auzi ce se mai intampla prin Slovacia!!
    Parca guvernul Fico, prin vocea ministrului de externe, oferea sustinere dulapului din Carpati pentru candidatura la NATO!
    Fico, Orban, Iohannis !!! Nu mi-as fi imaginat, pana recent, ca intre cei trei pot exista oarece afinitati!
    Dupa ce a pus Romania pe radarul african, Iohannis ne introduce si in randul aliatilor (personali) renegati in Europa.
    Am putea asista la un final fulminant al celui de-al doilea mandat; dupa ce aproape ca a distrus Romania din interior, omul experimenteaza acelasi lucru la nivelul Europei si NATO !

  5. În România, din cauza tensiunilor politice, e liniște, pace și consens general.

  6. Nu mai inteleg nimic. Pai FICO nu era pro-rus? Sa sa intelegem ca in Slovacia sunt pro-rusi mai pro-rusi decat FICO?