G4Media.ro

Departamentul de justiție din SUA: Boeing ar putea fi urmărită penal din…

Departamentul de justiție din SUA: Boeing ar putea fi urmărită penal din cauza celor două accidente mortale cu aeronave 737 Max soldate cu peste 300 de victime

Departamentul de Justiție al SUA (DOJ) a anunțat că analizează posibilitatea de a urmări în justiție compania Boeing pentru două accidente mortale în care au fost implicate aeronavele sale 737 Max.

Gigantul aviatic a încălcat termenii unui acord încheiat în 2021 care a protejat firma de acuzații penale legate de aceste incidente, a anunțat Departamentul de Justiției.

Boeing a negat că a încălcat acordul.

Accidentele – unul în Indonezia, în 2018, și altul în Etiopia, în 2019 – au ucis în total 346 de persoane.

Constructorul de avioane nu a reușit „să conceapă, să implementeze și să aplice un program de conformitate și etică pentru a preveni și detecta încălcările legilor americane privind frauda în toate operațiunile sale”, a mai precizat Departamentul.

Boeing a declarat că așteaptă cu nerăbdare oportunitatea de a răspunde Departamentului de Justiție și „consideră că a respectat termenii acestui acord”.

În cadrul acordului, Boeing a plătit o despăgubire de 2,5 miliarde de dolari (1,98 miliarde de lire sterline), în timp ce procurorii au fost de acord să ceară instanței să renunțe la o acuzație penală după o perioadă de trei ani.

DOJ a declarat că Boeing are termen până la 13 iunie pentru a răspunde acuzațiilor și că ceea ce a spus va fi luat în considerare atunci când va decide ce va face în continuare.

Rudele victimelor au cerut acțiuni penale împotriva companiei.

„Acesta este un prim pas pozitiv, iar pentru familii, un pas care a fost așteptat de mult timp. Dar trebuie să vedem acțiuni suplimentare din partea Departamentului de Justiție pentru a trage Boeing la răspundere”, a declarat într-un comunicat un avocat al familiilor victimelor, Paul G Cassell.

Boeing a continuat să se confrunte cu un control intens asupra siguranței aeronavelor sale după ce o ușă neutilizată s-a desprins de un nou 737 Max la scurt timp după decolare, în ianuarie, lăsând o gaură imensă în partea laterală a avionului.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...