G4Media.ro

Europa nu poate rămâne în urmă în ceea ce privește tehnologia 5G,…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Europa nu poate rămâne în urmă în ceea ce privește tehnologia 5G, consideră cancelarul german Olaf Scholz

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut luni extinderea rețelei de telefonie mobilă 5G în Europa în cadrul summitului nordic privind securitatea și competitivitatea de la Stockholm, scrie Reuters.

„Trebuie să facem să se întâmple acest lucru, ca această tehnologie progresistă să fie cea tipică foarte curând în Europa și să nu rămânem în urma altor continente”, a declarat Scholz.

El a spus că Europa ar trebui să profite de faptul că are „cele mai progresiste companii de tehnologie în domeniul telecomunicațiilor”, făcând referire la compania suedeză Ericsson și la concurentul său finlandez Nokia, „care au atât de mult succes nu doar în Europa, ci și la nivel mondial”.

Scholz a vizitat luni Ericsson împreună cu liderii din Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia. Cancelarul a declarat că a purtat, de asemenea, discuții la Berlin cu Nokia.

Scholz a declarat că aceste companii oferă „tehnologii foarte sigure, analizând chestiunile de securitate”, în contextul dezbaterilor privind oportunitatea ca guvernul să interzică operatorilor de telecomunicații să folosească anumite componente ale companiilor chineze Huawei și ZTE în rețelele lor 5G.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează