G4Media.ro

Unele state membre UE își vor unifica regulile pe piețele de capital…

Foto: Pexels.com

Unele state membre UE își vor unifica regulile pe piețele de capital chiar dacă va lipsi consensul în Uniune

Dacă nu se ajunge la un consens privind crearea Uniunii Pieţelor de Capital (UPC), unele state membre UE vor merge înainte împreună, a anunțat luni comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, citat de Agerpres. Eurogrupul este decis să meargă înainte (cu crearea Uniunii Pieţelor de Capital), ceea ce nu înseamnă că vor fi depăşite cu uşurinţă dificultăţile şi divergenţele politice”, a declarat Gentiloni, înaintea reuniunii de la Bruxelles a miniştrilor de Finanţe din zona euro.

Acesta a adăugat: „Dacă nu se ajunge la un consens, unele state membre UE vor merge înainte împreună”.

Deşi în general europenii economisesc mai mult decât americanii, pieţelor UE de capital le lipseşte profunzimea celor din SUA, deoarece operează în mare parte la nivel naţional.

În principiu, toţi liderii UE şi-au exprimat luna trecută sprijinul pentru principiul Uniunii Pieţelor de Capital, dar rămân divizări legate de anumite detalii, unele ţării fiind reticente să cedeze controlul reglementărilor financiare naţionale.

Analiştii avertizează că eliminarea barierelor naţionale în dosare precum supervizarea produselor de economisire şi a regimului insolvenţelor, care reprezintă un pilon esenţial pentru Uniunea Peţelor de Capital, a devenit şi mai urgentă, pe măsură ce UE se confruntă cu nevoi financiare din ce în ce mai mari, pentru a face faţă riscurilor geopolitice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează