G4Media.ro

Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă / Judecătoria Mangalia…

Sursa foto: Unsplash/ Tingey Injury Law Firm

Vlad Pascu va fi judecat pentru ucidere din culpă / Judecătoria Mangalia a respins cererea familiilor victimelor ca tânărul să fie judecat pentru omor calificat

UPDATE: Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, va fi judecat pentru ucidere din culpă. Judecătoria Mangalia a respins, vineri, solicitarea familiilor victimelor ca tânărul să fie judecat pentru omor calificat.

Minuta instanței: „Judecătoria Mangalia Dosar nr. 4989/254/2023 ÎNCHEIERE/14.06.2024 Respinge ca neîntemeiată cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de părţile civile Olariu Mihaela, Olariu Valentin, Olariu Maria – Selena, Olariu Maria, Olariu Marin, Tănase Andreea, Dinu Gabriela, prin avocat Ganea Daniela. Repune cauza pe rolul instanței și fixează termen de judecată la data de 21.06.2024, ora 10:00, cu citarea părților și a martorului Radu Gabriel, propus de părțile civile, inclusiv telefonic. Cu cale de atac o dată cu fondul cauzei. Pronunţată prin punerea prezentei la dispoziția părților prin intermediul grefei instanței, astăzi 14.06.2024”.

Știrea inițială: Judecătoria Mangalia este aşteptată să decidă vineri dacă Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, va fi judecat pentru omor calificat, iar decizia instanţei va fi definitivă, transmite News.ro.

Cererea de schimbare a încadrării juridice a fost depusă la termenul trecut de avocatul familiei lui Sebastian, tânărul mort în accidentul provocat de Vlad Pascu. Judecătoarea Carmen Claudia Berevoescu a decis să amâne pronunţarea cu o săptămână pentru a avea timp de deliberare asupra cererii de schimbare a încadrării juridice.

La termenul precedent, avocatul Adrian Cuculis, apărătorul uneia dintre familiile victimelor din accidentul de la 2 Mai, a declarat jurnaliştilor că aşteptările trebuie să fie moderate în legătură cu această solicitare.

”Din punctul meu de vedere, trebuie să avem nişte aşteptări moderate, adică să nu facem niciun fel de pronostic. Cea mai bună opinie pe care pot să o ai în momentul de faţă este că judecătorul se va apleca asupra acestei cereri în contextul în care, cred că vă aduceţi cu toţii aminte, doamna Popoviciu, care activa la judecătoria Mangalia, s-a pronunţat pe o cerere expusă în linii foarte amănunţite la acel termen de judecată şi s-a pronunţat pe loc. Adică nu a dat un termen, nu a rămas în pronunţare pe ea. O cerere care a fost practic reiterată astăzi, doamna judecător, care a intrat în completul de judecată a simţit nevoia cel puţin o săptămână să vadă în mod concret ce am cerut noi acolo, lucru care ar trebui să ne bucure pe toţi pentru că procesul a intrat într-un făgaş normal, spunem noi, acel făgaş normal pe care ar fi trebuit să-l vedem de la bun început”, a explicat Adrian Cuculis, jurnaliştilor, la ieşirea din Judecătoria Mangalia.

La începutul procesului a mai fost depusă o cerere de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat, dar aceasta a fost respinsă de fosta judecătoare din acest dosar, Ioana Ancuţa Popoviciu. Aceasta a admis şi ca procesul să se judece în procedură simplificată după ce Vlad Pascu şi-a recunoscut fapta, astfel că autorul accidentului de la 2 Mai va beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei.

Ulterior, Ioana Ancuţa Popoviciu, contestată aproape la fiecare termen de judecată de familiile victimelor, a fost recuzată. Ea nu mai activează în cadrul Judecătoriei Mangalia deoarece CSM i-a aprobat transferul la Judecătoria Constanţa.

Dosarul a fost preluat apoi de judecătoarea Carmen Claudia Berevoescu. Aceasta a decis ca Vlad Pascu să fie prezent de acum înainte în sală la fiecare termen de judecată. Cât timp dosarul fusese la judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu, Vlad Pascu a participat la proces în regim de videoconferinţă.

În 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Și uite astfel, un drogat care a omorât doi copii cu mașina vintage, va scăpa „cu suspendare” și totul, pentru el și familia lui, va fi OK.
    Însă nu și pentru restul națiunii.
    Iar asta mă face să spun ceva ce nu se spune public.

  2. Eh na, credea lumea ca nu mai sunt judecatori cu buzunarele desfacute?
    Sa asteptam si sa vedem unde o mai ajunge si aceasta minunata doamna.