G4Media.ro

Purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova: Statele Unite sprijină activ…

Sursa foto: Știrile PROTV

Purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova: Statele Unite sprijină activ protestele din Georgia / Kremlinul face adesea astfel de acuzații la adresa Occidentului fără să le probeze

Statele Unite susţin activ protestele din Georgia, dar nu condamnă autorităţile armene pentru că au reprimat mitingurile în desfăşurare în ţară, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, conform TASS, transmite News.ro.

  • De subliniat că liderii de la Kremlin fac adesea astfel de acuzații, dar fără să le probeze vreodato. O retorică anti-Occident care ar sprijini/consolida statele ex-sovietice a fost folosită și cu puțin timp înainte de invadarea Ucrainei în februarie 2022, o acțiune care a fost numită ”operațiune militară” și a fost justificată de Putin și astfel, prin ”apărarea” de Occident. 

Diplomatul a comparat două declaraţii făcute de Ambasadele SUA în Armenia şi Georgia cu privire la protestele din acele ţări.

„Atât de mult pentru democraţie: într-un caz, Washingtonul, prin intermediul Ambasadei sale, afirmă că mitingurile trebuie să fie desfăşurate în mod responsabil şi nu condamnă autorităţile [locale] pentru reprimarea lor, iar în celălalt caz, sprijină activ revoltele organizate de agenţi străini occidentali”, a afirmat Zakharova pe canalul ei deTelegram.

„Este o ilustrare evidentă a „ordinii mondiale, bazate pe reguli”, în care Statele Unite schimbă toate „regulile” după cumn le covine, pe baza conjuncturii de moment”, a adăugat ea..

Relaţiile Georgiei cu Statele Unite, precum şi cu Uniunea Europeană s-au înrăutăţit în urma adoptării de către Parlamentul său a legii privind agenţii străini. Departamentul de Stat al SUA a declarat că va impune sancţiuni privind vizele pentru zeci de cetăţeni georgieni, inclusiv membri ai guvernului, parlamentului şi rudele acestora, precum şi forţelor de ordine în legătură cu legea agenţilor străini, notează Tass.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...