G4Media.ro

Opt ceasuri deținute de fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher vor…

captura video

Opt ceasuri deținute de fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher vor fi scoase la licitație

Opt ceasuri de lux care au aparținut marelui pilot de Formula 1 Michael Schumacher vor fi scoase la vânzare marți la casa Christie’s, scrie AP.

În centrul vânzării, organizată de familia lui Schumacher, se află un ceas care i-a fost dăruit superstarului german de curse de către fostul director executiv al Ferrari și fostul președinte al FIA (Federația Internațională de Automobilism Sportiv), Jean Todt, ca un cadou de Crăciun în 2004, când Schumacher era forța dominantă în Formula 1.

Ceasul, realizat la comandă, este din aur alb de 18 carate, are cadranul de culoare roșie și imagini ale unui logo Ferrari, ale căștii de curse a lui Schumacher și ale numărului 7 pentru a onora cele șapte victorii ale sale în Campionatul Mondial. Estimarea înainte de vânzare a sugerat că ar putea aduce până la 2 milioane de franci elvețieni (aproximativ 2,2 milioane de dolari), a declarat Christie’s.

Alte cinci ceasuri licitate de familia lui Schumacher fac parte dintr-un sert, dar vor fi vândute individual. Vânzarea a fost programată pentru cea de-a 30-a aniversare a primei sale victorii în campionatul piloților de Formula 1, în 1994.

„Am fost contactați de familie pentru a scoate aceste piese la licitație, iar motivul ne este necunoscut”, a declarat Eli Fayon, un specialist în ceasuri de la Christie’s.

Ceasurile, care au fost duse la New York și Taipei pentru a fi expuse înainte de vânzare, fac parte dintr-o licitație mai amplă de ceasuri de lux care va fi organizată marți la Christie’s din Geneva.

Tot marți, Sotheby’s urma să organizeze o licitație de bijuterii cu un diamant galben de 100 de carate, cu o estimare de până la 6,5 milioane de franci (7,2 milioane de dolari).

Schumacher, care s-a retras din Formula 1 în 2012, împarte recordul pentru cele mai multe titluri în Formula 1 cu pilotul britanic Lewis Hamilton.

În luna decembrie a anului următor, Schumacher a căzut în timp ce schia în stațiunea alpină franceză Meribel și a suferit un traumatism cerebral aproape fatal. Capul său a lovit o piatră care i-a deschis casca. Medicii au îndepărtat cheagurile de sânge, dar altele au fost lăsate neatinse, deoarece erau prea adânc înfipte în creierul său.

De când a fost transferat din spital, în septembrie 2014, Schumacher continuă să fie îngrijit în mod privat într-o casă de familie din Elveția.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...