G4Media.ro

Un tablou pictat de Tiţian în tinereţe și furat de mai multe…

Sursa foto: Pixabay

Un tablou pictat de Tiţian în tinereţe și furat de mai multe ori, recuperat și scos la licitaţie, la Londra

Un tablou pictat de Tiţian în tinereţe, care a fost furat de două ori şi abandonat într-o staţie de autobuz din Londra, va fi scos la vânzare de casa de licitaţii Christie’s în capitala Regatului Unit pe 2 iulie, informează ANSA.

Pictat de maestrul renascentist pe când acesta nu avea mai mult de 20 de ani, tabloul `Riposo durante la fuga in Egitto” („Odihnă în timpul fugii în Egipt’”a fost dorit de împăraţi, arhiduci şi hoţi de artă, de-a lungul istoriei sale de peste cinci secole.

Remarcat pentru prima dată în casa unui negustor veneţian de mirodenii, la începutul secolului al XVII-lea, acest tablou a împodobit palate din Londra, Bruxelles, Viena, Paris şi, mai târziu, Longleat House din Wiltshire, reşedinţa marchizilor de Bath şi totodată primul parc safari din afara Africii, de unde a fost furat şi apoi recuperat de un detectiv de artă.

Casa de licitaţii Christie’s îl pune în vânzare cu un preţ de rezervă cuprins între 15 milioane şi 25 de milioane de lire sterline, în numele ultimului marchiz de Bath.

După ce a fost furat de la Longleat House în 1995, tabloul a fost găsit şapte ani mai târziu, fără ramă, într-o staţie de autobuz din Londra, datorită eforturilor depuse de detectivul Charles Hill, specializat în obiecte de artă furate şi fost agent la Scotland Yard.

Recuperarea picturii a fost însoţită atunci de o recompensă de 100.000 de lire sterline, o sumă infimă în comparaţie cu preţul pe care casa Christie’s se aşteaptă să îl obţină la licitaţia din 2 iulie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...