G4Media.ro

Insulele Ibiza și Mallorca iau măsuri drastice împotriva petrecerilor / Sancțiuni de…

Sursa: surviveibiza.com

Insulele Ibiza și Mallorca iau măsuri drastice împotriva petrecerilor / Sancțiuni de până la 1.500 de euro

Insulele Baleare din Spania continuă să ia măsuri drastice împotriva băuturilor în public și a ambarcațiunilor de petrecere, ca parte a modificărilor aduse unui decret din 2020 care a abordat „excesul de turism”, relatează CNN.

Noile reguli interzic consumul de alcool pe străzi în zonele turistice cheie de pe insulele Ibiza și Mallorca, cu o excepție pentru terase și alte zone autorizate. Sancțiunile pentru încălcări vor fi cuprinse între 500 și 1.500 de euro (540-1.615 dolari).

Ambarcațiunilor de petrecere care vând alcool la bord li se va interzice, de asemenea, să se afle la mai puțin de o milă nautică de zonele incluse în decret. Îmbarcarea sau debarcarea pasagerilor va fi, de asemenea, interzisă în zonele respective.

În timp ce noile măsuri vizează reducerea în continuare a comportamentelor perturbatoare, guvernul a atenuat limbajul din jurul decretului său inițial din 2020 împotriva „turismului excesiv” în favoarea termenului revizuit de „turism responsabil”. Actualizarea recunoaște că formularea inițială a fost contrară principalei industrii a insulelor, menționând că „turismul reprezintă peste 45% din PIB-ul comunității”.

Insulele au fost mult timp centre de viață de noapte pentru tinerii călători și pentru celebritățile internaționale.

Decretul original de 22 de articole introdus în 2020 a fost declanșat de relatările mass-media privind „comportamentul necivilizat în anumite zone turistice” din Mallorca și Ibiza, atribuit în mare parte consumului de alcool. Acest comportament a afectat imaginea destinațiilor și a dat naștere unei scene de viață de noapte care a diminuat zonele pentru rezidenți.

„An de an au apărut știri legate de comportamente necivilizate ale tinerilor turiști care au provocat o îngrijorare profundă în rândul restului cetățenilor, în sectorul hotelier și în administrațiile implicate”, se arată în decret, menționând că au avut loc răniri grave și decese.

Decretul a prezentat măsuri pentru unitățile de cazare pentru turiști, vânzarea și publicitatea băuturilor alcoolice, sancțiuni și alte măsuri pentru a reduce comportamentul periculos sau perturbator.

Decretul privind turismul responsabil, recent modificat, alocă 16 milioane de euro dintr-o taxă de turism durabil pentru a ajuta zonele afectate să finanțeze proiecte de încurajare a turismului responsabil.

În luna aprilie, localnicii din Insulele Canare din Spania s-au mobilizat în semn de protest împotriva turismului excesiv, acuzând vizitatorii că au provocat daune mediului ca urmare a saltului numărului de turiști, de la 11,5 la 16 milioane anual în ultimul deceniu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează