G4Media.ro

OpenAI plănuiește să anunțe luni un competitor al Google Search (surse Reuters)

Sursa foto: Unsplash / Levart Photographer

OpenAI plănuiește să anunțe luni un competitor al Google Search (surse Reuters)

OpenAI plănuiește să anunțe luni produsul său de căutare bazat pe inteligență artificială, potrivit a două surse familiare cu acest subiect, ridicând astfel miza competiției cu regele căutărilor, Google, transmite Reuters.

Data anunțului, deși se poate schimba, nu a fost comunicată anterior. Bloomberg și The Information au relatat că OpenAI, susținută de Microsoft lucrează la un produs de căutare pentru a concura potențial cu Alphabet, Google și cu Perplexity, un startup de căutare cu inteligență artificială bine finanțat.

OpenAI a refuzat să comenteze înainte ca Reuters să publice informația.

După publicare, OpenAI a postat pe X că societatea va transmite un eveniment live luni, pentru a „demonstra unele actualizări ChatGPT și GPT-4”.

Directorul general Sam Altman a postat ulterior pe X: „Nu este vorba de gpt-5, nu este un motor de căutare, dar am lucrat din greu la unele lucruri noi pe care credem că oamenii le vor iubi! Mi se pare că este magie”.

Acțiunile Alphabet și-au revenit parțial de la o pierdere de peste 2% în urma postării lui Altman, iar ultima dată au scăzut cu 0,9%.

Anunțurile OpenAI ar putea fi programate cu o zi înainte de începerea, marți, a conferinței anuale I/O a Google, unde se așteaptă ca gigantul tehnologic să prezinte o serie de produse legate de inteligența artificială.

Produsul de căutare al OpenAI este o extensie a produsului său emblematic ChatGPT și permite ChatGPT să extragă informații directe de pe web și să includă citate, potrivit Bloomberg. ChatGPT este un produs chatbot al OpenAI care utilizează modelele de ultimă generație ale companiei pentru a genera răspunsuri asemănătoare cu cele umane.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează