G4Media.ro

Forțele armate ucrainene au anunțat că au doborât una dintre cele mai…

Captura YouTube

Forțele armate ucrainene au anunțat că au doborât una dintre cele mai scumpe drone rusești, deasupra Mării Negre

Armata ucraineană a doborât o dronă de atac rusă „Forpost” deasupra Mării Negre, a declarat Ilia Ievlaș, șeful serviciului de presă al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ucrainene, transmite BBC.

„Forțele aeriene au atins astăzi o țintă destul de bună; rareori avem astfel de ținte, dar am reușit totuși să doborâm unul dintre cele mai scumpe avioane fără pilot de atac de tip Forpost. Acesta este un UAV rusesc, costul său este de aproximativ 7 milioane de dolari. A fost doborât de brigada de rachete antiaeriene din Odesa deasupra Mării Negre”, a declarat Ievlaș.

Potrivit acestuia, este vorba despre o dronă destul de mare, care poate efectua recunoașteri și poate transporta, de asemenea, o încărcătură suplimentară de luptă pentru a lovi ținte la sol.

Forpost este denumirea unei drone dezvoltate de Rusia pe baza modelului israelian IAI Searcher, un vehicul aerian de recunoaștere fără pilot.

În 2008, Rusia a abordat Israelul pentru a importa drone în urma războiului ruso-georgian. Israelul a refuzat să furnizeze drone armate dar s-a ajuns la un acord pentru livrarea dronei IAI Searchers MKII. (Sursa – wikipedia)

Potrivit unui videoclip de pe YouTube și informațiilor publicate de Ministerul rus al Apărării la 13 martie 2022, forțele armate ruse au folosit o versiune armată a vehiculului aerian fără pilot Forpost-R pentru a distruge un sistem de rachete cu lansatoare multiple al armatei ucrainene de la o altitudine de 3.000 m, folosind rachete ghidate.




 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...