G4Media.ro

Tinerii pot candida pentru burse la cursuri online ale Universității Cambridge, pe…

Foto: One Photo | Dreamstime.com

Tinerii pot candida pentru burse la cursuri online ale Universității Cambridge, pe tematica sustenabilității/ Trainer: ”Avem ocazia să înțelegem, în profunzime, o serie de subiecte care ne vor influența viață personală și profesională”

Tinerii din România, odată cu cei din alte țări se pot înscrie în această perioadă la burse pentru cursuri online printr-un program lansat de Universitatea Cambridge, prin intermediul Democratising Education for Global Sustainability and Justice, un program de educație în domeniul sustenabilității. Bursele asigură acces gratuit la cursurile online pe diferite teme, de la protecția copilului, la biodiversitate și economie sustenabilă.

Programul este destinat tinerilor, dar nu numai, și persoanelor din mediul de afaceri, ONG-uri și mediul politic, indiferent de nivelul actual de pregătire. Cursurile sunt realizate de unii dintre cei mai buni specialiști la nivel internațional, profesori în cadrul Universității Cambridge și oferă o descriere structurată a subiectului, cu exemple concrete de soluții adoptate în diferite țări ale lumii.

Codruț Nicolau, trainer în domeniul sustenabilității, fondator al Sustain Future, a fost selectat ca ambasador român pentru acest program și confirmă valoarea și utilitatea cursurilor.

”Cursurile se adresează unei palete foarte largi profesionale: oameni de afaceri, angajați în corporații sau ONG-uri, administrației publice locale sau naționale, indiferent de nivelul actual de pregătire.

Cursurile oferă o descriere structurată a subiectului într-o maniera utilă atât celor care fac legi, cât și mediului de business, chiar și absolvenților care își încep cariera profesională.

Cursurile sunt pline de exemple concrete de soluții adoptate în diferite țări ale lumii și, dincolo de aspectele teoretice, au un nivel semnificativ de chestiuni concrete care se pot realiza în România, în perioada imediat următoare”, spune Codruț Nicolau pentru G4Media.

Costurile sunt acoperite de Univesitatea Cambridge, explică el.

”Pentru toate aceste cursuri, Universitatea Cambridge oferă burse. Costul estimativ ar fi, probabil, câteva mii de euro per participant, însă universitatea a decis ca acest program să fie destinat exclusiv celor care primesc burse. Pentru a accesa o bursă există o procedura în doi pași.

Intenția Universității este să acorde câteva mii de burse pentru acest program, care demarează în februarie 2024 și durează până în iunie 2024”, spune Nicolau.

Cursurile sunt realizate de Universitatea Cambridge și susținute de profesori din cadrul universității. La finalul programului, se oferă o diplomă a Universității Cambridge, mai spune el.

Și el a absolvit un astfel de curs și spune că l-a ajutat să înțeleagă mai bine o serie de schimbări care afectează viața fiecărui om.

”Este o ocazie unică de a învață despre acest subiect (teorie și practică), în contextul în care sustenabilitatea este ceva ce ne va impacta profund în perioada următoare, atât în plan personal, cât și profesional.

Eu am fost suficient de norocos să urmez toate aceste cursuri în 2023, pot confirma valoarea și utilitatea lor, și sunt onorat să fiu unul dintre cei doi ambasadori români selectați de către Universitatea Cambridge pentru acest program.

În ultimii ani au apărut seturi noi legislative, standarde și cerințe noi pentru mediul de afaceri (și vor continuă să apară în 2024), iar cadrul de reglementare european & național (care decurge din EU Green Deal) a început să producă efecte, care vor influență semnificativ modul în care companiile vor fi evaluate de către auditori, investitori și finanțatori.

Acest program ne permite să înțelegem, în profunzime, o serie de subiecte care ne vor influență viață personală și profesională în perioada următoare, indiferent dacă vorbim despre Acordul de la Paris, despre Sustainable Development Goals, despre Wealth Economy Framework, despre Convenția pentru drepturile copilului, despre rolul Biodiversității (în business și în viață privată), sau despre felul în care se ajustează modul de funcționare al Organizației Mondiale a Comerțului”, a mai spus Codruț Nicolau.

Foto deschidere articol: One Photo | Dreamstime.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...