G4Media.ro

Papa Francisc şi-a anulat vizita în Dubai, unde urma să participe la…

captura video: Vatican Media

Papa Francisc şi-a anulat vizita în Dubai, unde urma să participe la conferinţa ONU pentru climă

Vaticanul a anunţat marţi că Papa Francisc şi-a anulat, la recomandarea medicilor, călătoria la Dubai pentru conferinţa ONU privind clima, în condiţiile în care încă se recuperează după o gripă şi o inflamaţie pulmonară, relatează Associated Press şi Reuters conform news.ro

Este deja a doua oară când sănătatea fragilă a papei a forţat anularea unei călătorii în străinătate. În 2022, el a fost nevoit să-şi amâne deplasarea planificată în Congo şi Sudanul de Sud din cauza unei inflamaţii la genunchi, dar a reuşit să facă această călătorie la începutul acestui an.

Duminică, Papa Francisc a dezvăluit că suferă de o inflamaţie pulmonară, dar a spus că încă plănuieşte să meargă la Dubai pentru a se adresa conferinţei COP28 privind schimbările climatice.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a declarat marţi că Papa Francisc se ameliorează în urma gripei şi a inflamaţiei tractului respirator, care l-au forţat să îşi anuleze audienţele de sâmbătă. Dar „medicii i-au cerut papei să nu facă deplasarea planificată pentru zilele următoare la Dubai. Papa Francisc a acceptat cererea medicilor cu mare regret şi, prin urmare, călătoria este anulată”, a adăugat el.

Papa a primit tratament cu antibiotice pe cale intravenoasă, a precizat Vaticanul luni, după ce sâmbătă o tomografie computerizată efectuată la un spital din Roma a exclus pneumonia, dar a detectat o inflamaţie în plămânii papei care îi provoca dificultăţi de respiraţie.

Papa Francisc, care va împlini 87 de ani luna viitoare, a suferit în tinereţe o operaţie de extirpare a unei părţi dintr-un plămân.

Vaticanul a anunţat luni că papa îşi va limita activităţile în această săptămână pentru a-şi reface forţele. Deplasarea la Dubai era prevăzută să dureze trei zile.

Papa s-a întâlnit marţi cu episcopii spanioli aflaţi în vizită la Vatican.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. În cazul ăsta este imperios necesar ca Iohannis să meargă acolo, nu pot lipsi atât de mulți oameni importanți…

  2. Are si Vaticanul un iohanis al lor, multa vorba, nimic fapte, multa plimbare