G4Media.ro

Scoicile și rapanele din Marea Neagră sunt sigure pentru consum, au arătat…

Sursa foto: Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării / Facebook

Scoicile și rapanele din Marea Neagră sunt sigure pentru consum, au arătat analizele de laborator

Se pot recolta, din nou, scoici și rapane din Marea Neagră. În urma analizelor de laborator, s-a constatat că moluștele de mare sunt sigure pentru consum, nefiind identificate în corpul lor acumulări de biotoxine, tranmsite Radio Constanța, citat de Rador.

Reamintim, pe 6 iunie, ANSVSA a interzis culegerea moluștelor bivalve din 2 zone de producție clasificate ale Mării Negre, între Năvodari şi Portul Constanţa, respectiv între Agigea şi Mangalia, ca măsură preventivă, după ce analiza apei a indicat un risc ridicat de toxicitate din cauza unei alge. În cele 10 zile de restricții, pescarii au avut voie să recolteze midii, vongole și rapane doar din zona cuprinsă între Midia și Tulcea.

DSVSA Constanța a dispus, ieri, anularea Deciziilor de închidere a celor două zone și redeschiderea lor pentru recoltarea de moluște bivalve, după ce analizele de laborator efectuate de Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară pe probe de scoici și rapane, recoltate la un interval de 48 de ore, au relevat valori nedetectabile ale biotoxinelor marine în corpul lor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...