G4Media.ro

Teheranul a finalizat acordul pentru a achiziţiona avioane de luptă Su-35 şi…

Sursa foto: Wikipedia / Aleksandr Medvedev - (russianplanes.net)

Teheranul a finalizat acordul pentru a achiziţiona avioane de luptă Su-35 şi alte aparate de zbor militare ruseşti – presa iraniană

Iranul a finalizat aranjamentele pentru livrarea unor avioane de luptă Suhoi Su-35 şi elicoptere de atac ruseşti, a declarat marţi ministrul adjunct iranian al apărării pentru agenţia Tasnim, în contextul în care Teheranul şi Moscova construiesc relaţii militare mai apropiate, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Forţele aeriene iraniene dispun de doar câteva zeci de aparate de luptă, printre care avioane ruseşti şi modele americane vechi achiziţionate înainte de Revoluţia islamică din 1979.

‘Au fost finalizate planurile pentru ca avioane de luptă Suhoi Su-35, elicoptere de atac Mi-28 şi avioane de antrenament Yak-130 să se alăture unităţilor de luptă ale armatei iraniene’, a declarat ministrul adjunct Mehdi Farahi.

Ştirea difuzată de Tasnim nu include o confirmare din partea Rusiei a acordului.

În 2018, Iranul a declarat că începuse producţia avionului de luptă Koswar de concepţie locală. Experţi militari sunt de părere că avionul este o copie a lui F-5, produs în SUA pentru prima dată în anii 1960.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...