G4Media.ro

Casa Albă își exprimă îngrijorarea că Iranul ar putea furniza Rusiei rachete…

Sursa foto: mil.ru

Casa Albă își exprimă îngrijorarea că Iranul ar putea furniza Rusiei rachete balistice pentru a le folosi în războiul din Ucraina

Casa Albă și-a exprimat îngrijorarea că Iranul ar putea furniza Rusiei rachete balistice pentru a le folosi în războiul său împotriva Ucrainei, o evoluție care ar fi probabil dezastruoasă pentru poporul ucrainean, a declarat un oficial american din domeniul securității naționale, relatează The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de securitate națională, John Kirby, a precizat că Iranul a furnizat deja Rusiei vehicule aeriene fără pilot (drone), bombe aeriene ghidate și muniție de artilerie și s-ar putea să se pregătească „să facă un pas mai departe în sprijinul său pentru Rusia”.

Kirby a evidențiat o întâlnire din septembrie în care Iranul l-a găzduit pe ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, pentru a prezenta o serie de sisteme de rachete balistice, ceea ce a stârnit îngrijorarea SUA. „Prin urmare, suntem îngrijorați de faptul că Iranul are în vedere să furnizeze Rusiei rachete balistice acum pentru a fi folosite în Ucraina”, a declarat Kirby reporterilor în timpul unei teleconferințe. „În schimbul acestui sprijin, Rusia a oferit Teheranului o cooperare fără precedent în domeniul apărării, inclusiv în ceea ce privește rachetele, electronica și apărarea aeriană”.

Avertismentul lui Kirby a venit în timp ce cererea președintelui Joe Biden pentru o finanțare de urgență de peste 61 de miliarde de dolari din partea SUA pentru a continua să sprijine apărarea Ucrainei a rămas blocată în Congres. Ajutorul suplimentar pentru Ucraina face parte dintr-o cerere de finanțare mai mare de 106 miliarde de dolari a președintelui democrat, care ar urma să sprijine, de asemenea, Israelul, Taiwanul și operațiunile SUA la granița cu Mexicul.

Un grup tot mai mare de legislatori din Partidul Republican, care controlează Camera Reprezentanților, se opune trimiterii de mai mulți bani Ucrainei. Kirby și alți înalți oficiali americani au îndemnat Congresul să aprobe un ajutor pentru Ucraina, spunând că fondurile existente se epuizează.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...