G4Media.ro

Iranul a furnizat Rusiei aproximativ 400 de rachete balistice și vor urma…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Tasnim News Agency

Iranul a furnizat Rusiei aproximativ 400 de rachete balistice și vor urma mai multe – surse Reuters / „Nu există niciun motiv pentru a le ascunde. Avem voie să exportăm arme către orice țară ne dorim”

Iranul a furnizat Rusiei sute de rachete balistice sol-sol puternice în acest an, au declarat șase surse pentru Reuters, citată de Sky News.

Aproximativ 400 de rachete au fost livrate în patru transporturi, iar altele urmează să urmeze în următoarele săptămâni, au declarat surse iraniene.

Acestea includ arme balistice cu rază scurtă de acțiune, precum Zolfaghar, o rachetă mobilă capabilă să lovească ținte la o distanță cuprinsă între 297 și 700 de kilometri, spun experții.

„Vor fi mai multe transporturi. Nu există niciun motiv pentru a le ascunde. Avem voie să exportăm arme către orice țară pe care o dorim”, a declarat un oficial iranian.

Livrările au început la începutul lunii ianuarie, după întâlniri între oficialii militari și de securitate iranieni și ruși care au avut loc la Teheran și Moscova anul trecut, a declarat una dintre sursele iraniene.

O altă sursă a declarat că unele dintre rachete au fost trimise în Rusia cu o navă prin Marea Caspică, în timp ce altele au fost transportate cu avionul.

O a patra sursă familiarizată cu acest subiect a confirmat că Rusia a primit recent un număr mare de rachete din Iran.

Washingtonul a văzut dovezi că discuțiile avansează în mod activ, dar nu există încă niciun indiciu că ar fi avut loc livrări, a declarat un oficial american pentru Reuters.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Acesta este efectul unei politici tot mai autarhice a SUA, a retragerii ajutorului celor care se împotrivesc Rusiei și aliaților ei, Iran, Coreea de Nord și ceilalți.

  2. Între timp SUA se codea să dea rachete Ucrainei să nu se supere Rusia! 😒😒😒

  3. Las ca le da S.U.A si Israel pe cocoasa,de nu poate sa duca…Vor scarpinati…